BJELOVAR – Rukometaši Bjelovara danas dopodne su krenuli na daleko putovanje u Dubrovnik gdje će sutra odigrati derbi začelja. Naime, RK Bjelovar nalazi se na pretposljednjem mjestu Premijer lige s osvojenim jednim bodom dok se RK Dubrovnik nalazi na posljednjem mjestu i nemaju ni jedan bod.

Prije odlaska na najudaljenije gostovanje razgovarali smo s najboljim igračem Bjelovara u prvih pet kola, Tiborom Jurjevićem.

-Drago mi je da sam opravdao očekivanja, ali to mi nije neka velika utjeha kad smo u pet utakmica osvojili samo jedan bod. Ja sam u prvom redu timski igrač i više bi volio da u prvih pet kola nisam zabio ni jedan gol, a da smo mi osvojili više bodova. Naravno da se ugodnije osjećam na srednjem vanjskom koja je moja prirodna pozicija, ali trenutno je situacija takva da moram igrati lijevo i nastojim se prilagoditi najbolje što mogu – skromno poručuje Jurjević koji se detaljnije osvrnuo na prvih pet utakmica u povratničkoj sezoni.

U Sesvetama podbacili

– Jedina utakmica u kojoj smo u potpunosti podbacili bilo je gostovanje kod Sesveta. Takve utakmice u kojima u pojedinim trenucima djelujemo kao da ne želimo nam se ne smiju događati. U preostale četiri utakmice smo bili puno bolji i prava je šteta da nismo osvojili još koji bod. Najbolji priliku smo imali u Rijeci gdje smo upisali minimalan poraz, a da smo i pobijedili ne bi bilo nezasluženo – kazao je srednjak Bjelovara napomenuvši da je glavni razlog nešto slabijih rezultata Bjelovara na početku sezone veliki broj promjena. Ističe da se tijekom ljeta za sezonu pripremo jedan sustav, no onda su uslijedili brojni dolasci, odlasci i ozljede. Iz tog razloga, dodaje, se sustav igre mijenjao iz tjedna u tjedan i momčad jednostavno nije imala dovoljno vremena da se kvalitetno uigra. Ipak, vjeruje da je to sada prošlost i da ćemo Bjelovar u budućnosti gledati u puno boljem izdanju.

– Mi praktički tek zadnja tri tjedna treniramo u sastavu u kakvom smo trebali biti još prije tri mjeseca. Čak ni sad nismo kompletni, jer nam nedostaje ozlijeđeni Filip Jurišić. Međutim, veseli me da su preostali dečki zdravi a to se odnosi i na Vedrana Šaravanju koji bi nakon višemjesečne stanke zbog ozljede trebao zaigrati već u Dubrovniku. On je želio igrati i protiv Umaga, no, srećom za njega, ta utakmica je odgođena tako da je dobio još desetak dana za pripremu – naglasio je iskusni srednji vanjski uz napomenu da je ugodno iznenađen i rukometnim i ljudskim kvalitetama Mohsena Karamiana i Jovana Milićevića, igrača koji su nedavno pojačali Bjelovar na pozicijama kružnog napadača i desnog vanjskog. Vjeruje da će obojica biti od velike pomoći i da su momčadi donijeli novu kvalitetu.

Sutra Bjelovar igra gostujuću utakmicu u Dubrovniku, a u subotu će u Dvorani europskih prvaka ugostiti Goricu.

Prva pobjeda

– U tim utakmicama nemamo pravo na kalkulacije. Želimo obje pobjede i maksimalna četiri boda. Trenutno smo potpuno koncentrirani na gostovanje u Dubrovniku kod momčadi koja je odigrala četiri utakmice i upisala četiri poraza. Ti rezultati nas ne smiju zavarati, jer riječ je o protivniku koji u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača i koji može iznenaditi. Oni možda nemaju širinu, ali kvalitetu imaju i zato moramo biti izuzetno oprezni – kaže Jurjević koji se ne boji za budućnost Bjelovar u Paket24 Premijer ligi.

– Liga je izjednačena i dojma sam da tu svatko svakog može pobijediti. Sve ovisi o tome tko ima bolji dan i tko je u boljem ritmu. Nama nedostaje da povežemo dvije ili tri pobjede zaredom s kojima bi odmah skočili dva ili tri mjesta na ljestvici. Da smo se mi ljetos kompletirali kao u posljednja tri tjedna siguran sam da sada ne bi govorili o tome kada ćemo ostvariti prvu pobjedu, nego o nečem puno većem. Međutim, sada smo u takvoj situaciji u kojoj nam je svaki bod važan i vjerujem da ćemo ih napokon početi osvajati – zaključuje jedan od iskusnijih igrača Bjelovara.