BJELOVAR – S obzirom na raniji prekid svih rukometnih natjecanja ozbiljni klubovi već slažu igrački kadar za sljedeću sezonu. Na žalost, u Hrvatskoj je malo takvih klubova, ali, na sreću, Bjelovar je jedan od njih. Nesumnjivo da je i Bjelovar s koronakrizom upao u određene probleme s financijama, no dojam je da će bivši prvak Europe posljedice osjetiti ipak u manjoj mjeri nego brojni drugi premijerligaški takmaci.

Dok Poreč, Varaždin, Umag ili recimo Dubrovnik još uvijek ne znaju s kim će i kako otvoriti sljedeću sezonu, u Bjelovaru se već ozbiljno radi na preslagivanju igračkog kadra. Brojne su glasine oko potencijalnih odlazaka, ali i dolazaka. Ono što je, barem za sad, sigurno je da je Bjelovar ozbiljno zagrizao za Tibora Jurjevića. Želja je obostrana te se čini da bi se iskusni tridesetdvogodišnji srednji vanjski nakon devet godina mogao vratiti u matični klub. Dojučerašnji igrač švicarskog RTV 1879 Basela bi bio veliko pojačanje Kesizubaca za Premijer ligu.

Pripreme u lipnju

Nije tajna da smo se sastali i da smo već odradili određene razgovore u pogledu mog povratka u Bjelovar. Klub želi da se vratim, a ni ja nisam imun na taj interes. Nakon dugog izbivanja možda je upravo sad pravo vrijeme da se skrasim u rodnom gradu. No, naglašavam, još ništa nismo konkretizirali. Bez obzira hoćemo li se dogovoriti do tad dogovoriti nadam se da ću s Bjelovarom odraditi mini pripreme u lipnju – pojasnio je Jurjević situaciju oko povratka u Bjelovar. Napomenuo je da u isto vrijeme postoji i nekoliko inozemnih ponuda koje u ovom trenutku djeluju primamljivo. No, dojam je da je njegov prvi izbor ipak povratak u Dvoranu europskih prvaka.

Inače, Jurjević je već u ljeto 2016. godine, nakon raskida ugovora s Nexeom, bio na pragu povratka u Bjelovar. Odradio je tada s prvom momčadi koju je vodi Davor Lamza cijele ljetne pripreme, pa čak i nekoliko pripremnih utakmica, no u posljednji trenutak je došla ponuda koja se ne odbija. Ona iz Katara.
Sjajni srednji vanjski je protekle tri sezone proveo u švicarskom prvoligašu RTV 1879 Baselu u kojem je bio prvi strijelac momčadi, a stekao je i status jednog od najboljih igrača tamošnje lige. Ipak, s početkom koronakrize RTV 1879 Basel je raskinuo ugovore sa svim igračima tako da je Jurjević već dva mjeseca bez kluba.

Raskid ugovora

-To je surovi profesionalizam. Klub nas je doslovno preko noći bacio na ulicu. Bez obzira na taj neslavni svršetak mog boravka u Baselu mogu reći da iz Švicarske nosim uglavnom lijepe uspomene – poručio je rukometaš koji je u ljeto 2011. godine nakon odlaska iz Bjelovara pojačao redove tada moćne Siscie. U Sisku je proveo dvije sezone, a zatim su uslijedile tri sezone u našičkom Nexeu. Nakon Nexea dogodio se već spomenuti Katar i zatim tri sezone Švicarske. Izuzetno bogat životopis i dokaz da bi Bjelovar s Jurjevićem dobio prijeko potrebno iskustvo, ali i kvalitetu.

S obzirom na obveze u Švicarskoj protekle sezone nisam uživo gledao ni jednu utakmicu Bjelovara. Ipak, uspio sam na TV-u pogledati dvije i mogu reći da mi se svidjelo ono što sam vidio. Bjelovar ima potentnu ekipu i samo detalji su ga dijelili od mjesta u gornjem dijelu ljestvice. Sad je pitanje koliko će trag koronakriza ostaviti na klub i kako će momčad izgledati sljedeće sezone. Nadam se da će okosnica momčadi ostati na okupu, a uz par pojačanja momčad će u hrvatskim okvirima sigurno biti i više nego konkurentna – zaključio je Jurjević.