U derbiju 12. kola, ali i cijelog prvenstva, rukometaši Bjelovara su u subotu gostovali kod vodećeg Rudara. Vjerovali su Bjelovarčani da mogu prekinuti niz od tri uzastopna gostujuća poraza te da se pobjedom mogu bodovno približiti najvećem konkurentu za naslov prvaka i povratak u Premijer ligu. Međutim, to se ipak nije dogodilo. Rudar je pokazao da je trenutno bolja i kvalitetnija momčad te je u konačnici slavio rezultatom 33:28.

Prema prikazanom pobjeda Rudara mogla je biti i uvjerljivija. Rukometaši vodeće momčadi lige od prve do posljednje minute iz prve ruke su pokazali Bjelovarčanima kako izgleda ozbiljna momčad u kojoj svaki igrač zna što i kako radi te u kojoj nema soliranja i pumpanja osobne statistike. Također, Rudari su potvrdili ono u što su mnogi do subote nisu željeli vjerovati – Bjelovaru je potrebna hitna rekonstrukcija. To se prvenstveno odnosi na igrački kadar koji nema kvalitetu ni karakter za velike domete.

U domaćim utakmicama i na lakšim gostovanjima Bjelovar će upisati rutinsku pobjedu. No, kada dođe gostovanje kod kvalitetnijeg protivnika bijela zastava izvješena je već na ulasku u autobus. Postoji li bolji dokaz za to od četiri uzastopna gostujuća poraza momčadi koja je najavljivala suvereno osvajanje naslova prvaka.

Međutim, još nije sve izgubljeno. Činjenica je da vodeći Rudar trenutno ima šest bodova prednosti, ali i znatno teži raspored do kraja sezone. Ukoliko klupska uprava i trener Sokač u zimskoj stanci povuku prave poteze, odnosno zahvale se pojedinim igračima i dovedu kvalitetnije zamjene, u drugom dijelu sezone Bjelovar se ponovno može uključiti u borbu za sam vrh ljestvice.

O samoj utakmici u Rudama nema potrebe trošiti previše riječi.  Rudar je od samog početka preuzeo rezultatsku inicijativu i prednost je držao do samog kraja. U jednom trenutku u samoj završnici susreta imali su Rudari i plus devet (32:23), no u tim trenucima su se opustili i Bjelovar se vratio na minus pet. (mć)

Dalibor SOKAČ (trener Bjelovara): Apsolutno zaslužena pobjeda Rudara koji je u ovom trenutku bolja ekipa od nas. Moram biti iskren i reći da smo mi ekipa bez karaktera i bez muda. Odradit ćemo do kraja ovaj dio sezone, a onda ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje. Ovako više ne može i nešto moramo mijenjati