BJELOVAR – Prometno je proteklih nekoliko tjedana u Rukometnom klubu Bjelovar. Nakon plasman u Premijer ligu klupska uprava ulaže maksimalne napore u nastojanju da osnaži momčad za najviši rang natjecanja. U prvom redu cilj je zadržati igrački kadar iz protekle sezone. U tom pogledu klub je prema svemu sudeći uspio zadržati Denisa Tota. Đakovčanin bi tako i u Premijer ligi trebao biti prvi izbor na poziciji desnog vanjskog. Još uvijek je upitan ostanak vratara Ivana Karabatića koji ima ponudu za odlazak u Njemačku. No, s obzirom da je riječ o sjajnom i čovjeku i čuvaru mreže koji se već tri put vraćao u Bjelovar dojam je da ćemo Metkovčanina i dalje gledati u Dvorani europskih prvaka.

Ivan Koncul je proteklih šest mjeseci proveo u Bjelovaru na posudbi iz Nexea i prema svemu sudeći posudba bi se trebala produžiti i na sljedeću sezonu. Koncul navodno ima i ponudu slovenske Krke, no Metkovčanin je skloniji ostanku u Bjelovaru. Od onih koji su najbliže odlasku je Zvonimir Grbavac i to iz razloga jer zbog studentskih obveza ne može trenirati više od dva puta tjedno, odnosno kružni napadač Tomislav Kljajić.

Još uvijek je neslužbeno, no doznajemo da se u klub nakon čak pet godina vraća legendarni vratar Dubravko Grgić. Popularni Grga dolazi iz njemačkog niželigaša TSV Herrschinga te bi uz Karabatića i Grganića trebao činiti vratarsku trojku za Premijer ligu.

S obzirom na vjerojatni odlazak Grbavca klub intenzivno traži i lijevo krilo. Izbor je pao na Vedrana Šaravanju iz vinkovačke Spačve koji je praktički sve dogovorio s Bjelovarom, a njegov dolazak je sada samo formalnost. Odlaskom Kljajića, a ranije i Ivana Jurišića ostala je velika rupa na poziciji kružnog napadača. Trenutno klub na toj poziciji raspolaže samo sa Stipanom Šimunovićem i sigurno je da će doći barem jedan kružni napadač. Primarni izbor bio je Matko Rotim koji je proteklu sezonu proveo u norveškom Bodoeu, no stasiti Našičanin je ipak odlučio nastaviti inozemnu karijeru.

U međuvremenu je Bjelovar stupio u kontakt s kružnim napadačem iz Crne Gore. Još uvijek se ne zna o kome je konkretno riječ, no doznajemo da se radi o reprezentativcu koji je već debitirao i za seniorku izabranu vrstu tamošnje države. Onaj koji sigurno dolazi je Renato Ćurić, bivši kadetski reprezentativac Hrvatske. Riječ je o dvadesetjednogodišnjaku iz Đakova koji igra na poziciji desnog vanjskog i u sljedećoj sezoni bi trebao biti potpora Totu, drugom Đakovčaninu u dresu Bjelovara. Matej Ćuk