Piše: Matej Ćuk

BJELOVAR– Zimske pripreme rukometaša Bjelovara su u punom zamahu. Momčad trenira dva puta dnevno, a svaka dva do tri dana na rasporedu su pripremne utakmice. Tako su Bjelovarčani protekli tjedan odigrali tri pripremne utakmice i to redom protiv Virovitice i KTC-a na domaćem parketu te protiv Karlovca u gostima. Protiv Virovitice u utakmici odigranoj prošlu subotu je upisana rutinska pobjeda rezultatom 43:26, dok je Bjelovar u susretima s ponajboljim momčadima Prve HRL doživio poraze. Protiv KTC-a se nije vodio službeni zapisnik, no gosti iz Križevaca su u utorak u Dvorani europskih prvaka slavili rezultatom 30:27. U petak na gostovanju u Karlovcu istoimeni domaćin je bez većih poteškoća upisao pobjedu 32:25.

Pogled na rezultate izaziva osjećaj zabrinutosti, no s obzirom da je momčad u fazi bazičnih priprema s dva treninga dnevno nešto slabija izdanja su sasvim razumljiva. Isto tako treba naglasiti da Bjelovar implementira ideje novog trenera Josipa Pećine koji će prema svemu sudeći cijelu koncepciju igre bazirati na obrani. Tako Bjelovar u pripremnim utakmicama uigrava 5/1 i 6/0 obrane. Ono što momčadi u ovom trenutku nedostaje je bolja realizacija i pomoć vratara koji nerijetko susrete završavaju s manje od pet obrana.

Mladi igrači

Novopridošli Žarko Ćurić je već u prvim utakmicama potvrdio status pojačanja. U napadačkom dijelu je odmjeren, ali ubojit, a s druge strane u obrani svoje zadaće izvršava vrlo korektno. Dojam je da će se odlično nadopunjavati s vanjskom linijom, ali i da će od njegove igre velike koristi imati krila i kružni napadači.

Pozitivne ocjene u dosadašnjem dijelu priprema zaslužili su mladi igrači koji opasno grizu i pušu za vrat prvotimcima. Vuleta se praktički već izborio za svoje mjesto pod suncem, no iz utakmice u utakmicu rastu i Luka Jurišić i Lulić i Kočonda i Kozić i Zadro, pa čak i Hećimović koji bi se vrlo lako mogao prometnuti u dugoročno rješenje između vratnica.

Zaostale utakmice

U tekućem tjednu Bjelovar će odigrati dvije pripremne utakmice, obje na domaćem parketu. Prvo u srijedu u večernjem terminu protiv KTC-a, a zatim u subotu u popodnevnom terminu protiv Gorice.

Nastavak prvenstva u Premijer ligi predviđen je za 6. veljače kada bi naši rukometaši u sklopu 13. kola trebali gostovati u Poreču. No, prije toga Bjelovar će odigrati dvije zaostale utakmice iz prvog dijela prvenstva. Prva je na rasporedu 30. siječnja u Dvorani europskih prvaka protiv Zameta, a druga 3. veljače u Zagrebu protiv Dubrave.