Tečajevi za Master coach rukometne trenere koji dobiju licencu za EHF Euro utakmice održavaju se od 1998. godine, no, ove godine u Poreču i Zagrebu gdje je u Hrvatskoj organiziran treći dio tečaja nikad prije nije bilo toliko puno sudionika. Jedan od razloga ovako velikog broja prijavljenih trenera krije se i u tome što će licenca Master coach već od 2020. godine najvjerojatnije biti potrebna za vođenje utakmica Premijer lige, a jedan je razlog i taj što je polaganje u Hrvatskoj puno jeftinije nego u inozemstvu.

Prvi u povijesti

Među tih 50-ak eminentnih trenera iz Hrvatske i susjednih država u svojoj kategoriji našao se i Hrvoje Privšek, novi trener RK Bjelovara koji je na tečaju iznenadio sve u svijetu rukometa. Međutim, to iznenađenje nije bilo u pozitivnom smislu i s jednom od visokih ocjena ili pohvala. Iznenađenje je bilo u negativnom smislu i to tako što je Privšek najvjerojatnije prvi u povijesti polaznika tečajeva koji nije uspio dobiti licencu.

Naime, Privšek je napisao radnju koja nije bila po ukusu cijenjenog prof. Dinka Vulete, jednog od članova ispitne komisije, koji mu je kazao kako njegova radnja ne zadovoljava i kako ju treba doraditi. Novi trener RK Bjelovara doradio je svoju radnju, no, Vuleta ponovo nije bio zadovoljan tako da je Privšek trebao još jednom krenuti u doradu svoje radnje. Međutim, Privšek više nije imao strpljenja ni živaca za bilo kakve dorade i popravke, pa je tako odustao od daljnjeg rukometnog mučenja, ali je i do daljnjega ostao i bez licence. (dž)