Nakon 12 godina provedenih u prvoj momčadi kapetan Stipan Šimunović napušta Bjelovar. Igrač s trenutno najdužim stažom u Bjelovaru karijeru će nastaviti u premijerligašu Gorici. Dogovor je postignut na zadovoljstvo sve tri strane. Gorica je ostala bez prvog kružnog napadača i potrebno im je pojačanje na toj poziciji, a Bjelovar se riješio nezadovoljnog igrača koji s 29 godina sigurno nije rekao posljednju riječ u rukometu.

– Gorica me kontaktirala i ranije, no ponudu sam odbio iz razloga jer nisam u mogućnosti redovito trenirati. Međutim, prošli tjedan su se ponovno javili, pristali su na moje uvijete i već ovaj tjedan bi se trebao priključiti treninzima. Dogovor je postignut do kraja sezone, a onda ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje – kazao je Šimunović koji je sada već bivšem klubu zaželio sreću u nastojanju da izbori povratak u Premijer ligu.

– U posljednjih nekoliko mjeseci nisam bio u trenerovim planovima tako da je moj odlazak poprilično bezbolan i za mene i za Bjelovar. Međutim, moram reći da je Bjelovar moj klub. Tu sam stasao kao igrač i tu sam postigao najveće uspjehe u karijeri. Odlaskom u Goricu ne zatvaram si vrata kluba u kojem sam praktički odrastao – zaključio je Šimunović.