Proteklog tjedna kao da je nešto čudno bilo u zraku jer policija je imala prepune ruke posla s neodgovornim vozačima koji su na put krenuli ili pod zabranom ili bez položenog vozačkog ispita ili pod znatnim utjecajem alkohola, a neki od njih su uspjeli i iskombinirati te kategorije. Tako je prošlog petka u okolici Bjelovar u vožnji dok mu je izrečena zabrana zatečen 52-godišnjak iz Bjelovara.

Ovaj je muškarac ranije ove godine ostao bez vozačke dozvole na tri mjeseca zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a pomalo je nevjerojatno da ga je u tom razdoblju policija čak pet puta zaustavljala. Odmah čim je stigao na Prekršajni sud u Bjelovaru određeno mu je 15 dana zadržavanja u zatvoru, a potom je i kažnjen novčano sa 7500 kuna te mu je vozačka dozvola oduzeta na daljnjih 12 mjeseci.

Visoke kazne

U okolici Daruvara zaustavljen 24-godišnji Daruvarčanin, koji je napuhao 1,56 promila. Nakon što se otrjeznio u policiji, stigao je na sud, gdje mu je određena novčana kazna od 3000 kuna te je bez vozačke dozvole ostao na dva mjeseca. U ozbiljnim problemima se našao i 33-godišnjak iz Bjelovara, koji se prošle subote očito odlučio malo “zagrijati” prije utakmice između Hrvatske i Rusije, a na kraju je nije uspio ni pogledati. Oko 18.25 sati on je uhvaćen u Bjelovaru, kako vozi pod utjecajem alkohola od čak 2,74 promila, a da situacija bude gora, čovjek nikada nije ni položio vozački ispit.

Koliko je 33-godišnjak bio pijan najbolje svjedoči podatak da se nije uspio ni potpisati na zapisnik, a i njemu će sljedećih 15 dana privremeno boravište biti zatvor u Bjelovaru. I ovaj je neodgovorni vozač u međuvremenu osuđen te mu je izrečena novčana kazna u visini od 10 tisuća kuna, a jednog dana kada i ako položi vozački ispit, još će se neko vrijeme morati strpiti jer mu je vozačka dozvola oduzeta na 12 mjeseci.

Rekorder tjedna

Ipak, rekorder tjedna je je 46-godišnjak iz Daruvara, kojeg je policija u Končanici ulovila kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od čak 3,38 promila. Čovjek se pravdao da je cijeli dan radio u šumi, a ako se dobro sjeća popio je desetak piva, a i njemu je određeno 15 dana zadržavanja u zatvoru. I 46-godišnjak koji je i ranije kažnjavan zbog alkohola, u međuvremenu je osuđen i izrečena mu je novčana kazna od 10 tisuća kuna, a bez vozačke dozvole ostao je na devet mjeseci.

U Ždralovima je pak uhvaćen i 20-godišnjak iz okolice Bjelovara, koji je krenuo u vožnju traktorom, a da nikada nije položio vozački ispit. Da situacija bude gora, ovaj je mladić već nekoliko puta u posljednjih godinu, dvije dana uhvaćen kako se vozi i traktorom i automobilom, unatoč tome što nema položen vozački ispit te je kažnjavan i novčano, a već je bio i u zatvoru. Unutrašnje uređenje Zatvora u Bjelovaru 20-godišnjak sada ponovno pobliže upoznaje pošto mu je izrečeno 15 dana zadržavanja u zatvoru, a ukupno je osuđen na 30 dana zatvora.