Nakon Pabla Picassa i Marca Chagalla, Muzej Grada Đurđevca ugostio je izložbu još jednog velikana svjetske umjetnosti, Salvadora Dalija. Izložba “Recepti za besmrtnost” španjolskog slikara i jednog od vodećih umjetnika 20. stoljeća, obuhvaća ukupno 123 djela, među kojima grafike, litografije u boji, drvoreze u boji, radove u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakate i tapiserije.

Osim što ova izložba nudi savršen uvid u likovni opus velikog španjolskog umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20 stoljeća. Izložba “Recepti za besmrtnost” nastavak je suradnje s privatnim kolekcionarom, Nijemcem Richarda H. Mayera te su svi eksponati iz njegove privatne zbirke.

Ujedno, izložba koje se može pogledati sve do 31. listopada idealna je prilika i za posjet ostalim sadržajima u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, spomeniku kulture Republike Hrvatske. Cijena ulaznice je od 25 kuna za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom i branitelje, 35 kuna za odrasle osobe, 30 kuna za grupe od 10 do 30 odraslih te 20 kuna za grupne posjete učenika, studenata, umirovljenika ili braniteljskih udruga, dok obiteljska ulaznica iznosi 80 kuna.