BJELOVAR – U bjelovarskoj Općoj bolnici s koronavirusom preminula je najmlađa osoba u Hrvatskoj od početka pandemije. Radi se o mladoj ženskoj osobi rođenoj 1987. godine.

– Radi se o teško bolesnoj osobi s teškim komorbiditetima, dokazanom sepsom i multiplim rezistentnim bakterijama. Bila je u zadnjem boravku u bolnici od 8. listopada. Dan prije je došla sa znakovima sepse pa je kirurški intervenirano. Na odjelu su joj se razvili simptomi koji su upućivali na koronu. Kad je došao njen nalaz 16. listopada, prebačena je na odjel za koronu, u izolaciju – rekao je ravnatelj bolnice Allouch Ali za 24 sata.

– Ne znamo izvor infekcije preminule pacijentice. Testirali smo ju kad su se pojavili simptomi. Testirali smo i cijelo osoblje, još nisu stigli kompletni nalazi. Imamo zasad dva pozitivna liječnika, četiri sestre i jednu spremačicu. Dvije pacijentice koje su ležale s njom u sobi su također pozitivne – kazao je je ravnatelj Allouch za 24 sata.

Podsjetimo, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji danas je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule.