ČAZMA – Nastavlja se ‘rat’ protiv droga na području Bjelovarsko – bilogorske županije, a to je na svojoj koži osjetio i 33-godišnjak iz Zagreba kojeg su policijski službenici još 24. ožujka prošle godine zatekli u Čazmi sa čak 0,6 grama marihuane.

Ovaj je Zagrepčanin zaustavljen oko 23.30 sati dok je upravljao svojim Golfom Ulicom Alojza Vulinca u Čazmi, a nakon što su ga policajci upozorili da preda sve nedozvoljene supstance, ukoliko ih ima kod sebe, 33-godišnjak je iz džepa izvadio paketić aluminijske folije u kojem se nalazila tvar koja je neodoljivo podsjećala na marihuanu. Kako bi se utvrdilo da paketić doista jest marihuana, poslan je zaplijenjeni sadržaj na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, a ono je pokazalo da se stvarno radi i o opojnoj drogi cannabis marihuani koja sadrži više od 0,3 posto aktivne tvari THC-a.

Ovih je dana 33-godinjak i osuđen na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru i to novčanom kaznom od pet tisuća kuna, što je bila i minimalna kazna za ovaj tip prekršaja, s obzirom da je prema važećem Zakonu mogao biti kažnjen i do 20 tisuća kuna.