Protekle subote cijeli se dan plesalo u sportskoj dvorani bjelovarskog srednjoškolskog centra. Bjelovarski Športski plesni klub “H-8” organizirao je bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Prije početka večernjeg programa u kojemu su nastupili vrhunski plesni parovi, tijekom dana plesno umijeće ocjenjivalo se i u mlađim starosnim kategorijama. Prvi puta su se predstavili i plesači koji tek uhodavaju svoje prve plesne korake u bjelovarskom plesnom klubu “H-8”, a održan je i pilot projekt, natjecanje pojedinaca, parova, grupa i formacija koje je okupilo skoro stotinjak natjecatelja. Svojim nastupom večernji program su začinile i bjelovarske mažoretkinje.

Nastupili i Bjelovarčani

Na natjecanju je nastupilo 68 plesnih parova u standardnim i latinsko-američkim plesovima te 98 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije u pilot projektu, iz 18 klubova a sudilo je 6 sudaca.
Trofej grada Bjelovara u standardnim plesovima odnio je plesni par iz Zagreba, iz ŠPK “Harmony” Balint Mate Temisvari i Paula Hude. U kategoriji “mlađa mladež” prvo mjesto osvojio je David Ljevar-Aurora Ježovita iz ŠPK “Petrinia” Petrinja. U latinsko-američkim plesovima Trofej su osvojili Tin Sanjković i Anna Ilina iz ŠPK “Harmony” Zagreb. ŠPK “H-8” nastupio je s jednim plesnim parom i to Petrom Klinac-Ernom Sočec koji su u svojoj starosnoj kategoriji “mladež C” osvojili u obje discipline 4. mjesto. U Pilot projektu nastupili su i članovi ŠPK ”H-8” Jan Bradić, Vanesa Račan, Lena Medvedović, Matea Prskalo, Petra Srebrenović i Jana Polak koji su se natjecali u engleskom valceru i cha-cha-cha te ostvarili dobar rezultat.