ROVIŠĆE – Svi koji su proteklih tjedana putovali od Bjelovara prema Zagrebu mogli su se uvjeriti kako se raskrižje u Rovišću gradi punom parom. Kao što je poznato, u samom središtu Rovišća u tijeku je modernizacija prometno iznimno opterećenog raskrižja, vrijednost ovih radova iznosi 4,1 milijun kuna, a u potpunosti ih financiraju Hrvatske ceste. Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan zadovoljan je kako napreduju radovi i ističe da do sada nije bilo velikih zastoja u prometu, a vjeruje da ih neće ni biti.

-Do sada nije bilo problema, a sada počinju radovi tijekom kojih će jedna strana ceste biti zatvorena. Srećom, pronađeni su alternativni pravci za vozila tako da i dalje ne bi trebalo biti zastoja u centru Rovišća jer su rješenja jako dobra. I mještani su zadovoljni kako radovi napreduju te iznose niz pohvala i prema nama i prema Hrvatskim cestama, a vjerujem da će biti još zadovoljniji kad radovi budu gotovi – kazao je Prišćan i dobio da će promet ondje u budućnosti biti puno protočniji jer će se s obje strane napraviti i trake za skretanje, tako da više neće biti čekanja.

-Prije nekoliko dana obavljeni su razgovori s Hrvatskim cestama i izvođačima radova i vjerujem da će sve ići u svojim rokovima i da bi rekonstrukcija raskrižja trebala biti završena krajem listopada. Kad se taj dio završi, Općina Rovišće će se pobrinuti da se uredi i dio nogostupa kroz samo mjesto prema školi, a uredit će se okoliš ispred ambulante i crkve tako da će i vizualni dojam biti bitno drukčiji – zaključio je Prišćan.