Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – U Bjelovarskom kazalištu radi se punom parom i na rasporedu je pregršt zanimljivih predstava i događanja.

-Za početak treba naglasiti da smo se vratili redovnom rasporedu proba i izvođenju predstava za djecu nedjeljom u 17 sati. A poslije predstava ”Potraga za srećom” i ”Priče o Grizeldi i Srećku” očekuju nas divne ”Pričobudilice” koje će izvoditi majka i kćer Tina i Rajna Gatalica – izjavila je Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta.

No, to naravno nije sve. Ove subote (9.veljače) u 20 sati očekuje nas vrckasta komedija izvrsnog amaterskog kazališta ‘Kaj’ iz Zaboka koja će nas posjetiti s predstavom ‘Deveta Zapovjed’.

-Što se tiče novih predstava Bjelovarskog kazališta, u pripremi je čak sedam. I to redom, ‘Zaljubljene vještice’, ‘Dvije sretne sove’, ‘Snježna kraljica’, ‘Svijet bez smeća prava je sreća’, ‘Samo stvari sreću znače’, ‘Bez naslova’ i predstava za mlade i odrasle ‘Hotel mrtvih žena’. Također, približavaju nam se i smotre i festivali. Prvi je mali BOK na kojem nastupamo sa dvije predstave, pa Assitej, zatim smotra amaterskih kazališta, veliki BOK i još mnogi drugi. Posebno se veselimo Lutkarskom kolažu kojeg mi organiziramo povodom Svjetskog dana lutkarstva, na kojem će biti pregršt lutkarskih etida lutkara diljem lijepe naše i jedna izvrsna lutkarska radionica – naglasila je Fabičević.

Stoga, draga publiko, velika i mala, vidimo se u Bjelovarskom kazalištu!