Za uređenje cestovne infrastrukture u ovogodišnjem bjelovarskom proračunu predviđeno je između sedam i osam milijuna kuna, naravno uz stavku za redovito održavanje prometnica, moglo se između ostalog čuti prilikom prošlotjednog obilaska bjelovarskih gradilišta gradonačelnika Darija Hrebaka. I dok je Ulica Ivana Cankara već dobila novi asfalt i kanalizaciju, u tijeku su pripreme za rekonstrukciju Korza, Vidikovca i Radničkog naselja, dok se u Ulici Andrije Kačića Miošića već radi punom parom, što znači da će Bjelovar ovog ljeta biti jedno veliko gradilište.

-Puno ćemo pažnje posvetiti upravo komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi i možemo najaviti velika ulaganja upravo u tom segmentu. U Ulici A. K. Miošića radovi su tek krenuli, a ondje se radi nova kanalizacijska odvodnja. Investitor je tvrtka Vodne usluge Bjelovar, a htio bi da u ovom ljetnom periodu kad građana ima sve manje Bjelovar pretvoriti u veliko gradilište. Riječ je o jednoj od važnijih gradskih ulica i ovaj će projekt biti završen kroz četiri mjeseca i molio bih građane za strpljenje – istaknuo je Hrebak, koji je obišao i Ulicu Ivana Cankara.

-Ova je investicija bila vrijedna 1,5 milijuna kuna, a cestu je asfaltirala bjelovarska tvrtka Poduzeće za ceste. Prije asfaltiranja napravljeni su i pripremni radovi, kanalizacija, tri pristupne ceste također, a ovo je samo početak ulaganja koji očekujemo u ovoj i sljedećoj godini – rekao je Hrebak, dok je pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Bjelovara Ivica Markovinović istaknuo da je više infrastrukturnih projekata prijavljeno i na fondove Europske unije.

-Nastavljamo i s radovima u Radničkom naselju i raspisan je natječaj za izvođača radova za uređenje tamošnjeg prilaza II. Vidikovac je u gradnji, a riječ je o velikom projektu, gdje će na duljini od oko tri kilometra nakon završetka izgradnje vodovoda, kanalizacije i električne mreže graditi nova cesta. Ukupna vrijednost predviđena za radove u ovogodišnjem proračunu iznosi između sedam i osam kuna, plus, naravno, redovno održavanje prometnica – kazao je Markovinović i dodao da je među prijavljenim projektima i nastavak izgradnje ceste od Cankareve ulice sve do sajma u Gudovcu.