Piše Vedran Cindrić

Vedran Car (33), bjelovarski radijski voditelj sa zagrebačkom adresom nominiran je za Večernjakovu ružu u konkurenciji radijske osobe godine.
Naime, Car već dugi niz godina radi na Otvorenom radiju, a na glamuroznoj manifestaciji koja će biti održana 22. ožujka u HNK Zagreb dodijelit će se nagrade najvažnijim i i najpopularnijim osobama iz javnog života Hrvatske, s tim da se ova najstarija i iznimno prestižna medijska nagrada u Hrvatskoj ove godine dodjeljuje jubilarni 25. put. Naš sugrađanin, Vedran Car u konkurenciji radijske osobe godine nalazi se s Robertom Ferlinom, Jadranom Marinkovićem, Franom Ridjanom, Sinišom Švec i Milanom Peh.

-Apsolutno nisam očekivao nominaciju za Večernjakovu ružu jer stvarno ne mislim da sam najbolji niti da sam ikakvih nagrada vrijedan. Ne želim da ovo zvuči kao floskula, ali meni je radio nagrada sama po sebi – izjavio je Car za portal Bjelovarac.hr i dodao
-Nominacija sama po sebi je veliki uspjeh. Tamo se nalaze neki ljudi koji su mi pred puno godina bili uzor i koji su zaslužni za moju veliku ljubav prema radiju – kaže Car i prisjetio se kako je saznao da je nominiran za Večernjakov ružu.

-Probudio sam se i vidio 66 poruka na mobitelu, a prva od njih je bila od šefice u 5 ujutro. Kaže ‘nominiran si za Večernjakovu ružu’. Ja sam joj odgovorio ‘Ha’? – kroz smjeh nam je prepričao Car koji, inače, već 11 godina radi na Otvorenom radiju, a sve je počelo još kada je bio student.

Živim radio

-Počeo sam raditi honorarno kao student i u početku su to bile samo vikend noćne šihte. Radim posao koji sam uvijek sanjao, zapravo ne radim, već živim radio. Sve sam u životu podredio tome i to je veza zbog koje su i mnoge stvarne veze patile, kad malo bolje razmislim – kaže Car, a odgovorio nam je i kako će se pripremiti za veliku glamuroznu večer u HNK-u.

-Za početak očekujem odlazak u šoping jer moram kupiti neki normalan komad odjeće. Mislim da ne mogu u HNK doći u duksi i trapericama. Mislim, bilo bi totalno nestvarno to dobiti i ako nekim svemirskim čudom dobijem Večernjakovu nagradu, bit će mi urnebesno smiješno, ali i drago jer zbilja živim radio i za radio. Non stop sam u tome, puno slušam radio, snimam, preslušavam, tražim. Vikendom pogotovo puno slušam jer imam više vremena i to sve radio postaje u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Velikoj Britaniji, Amerika, Australija, baš sam mali radijski špijun – zaključio je Car za kojeg ćete moći početi glasati od ovoga petka (25.siječnja)