Iako nas već duže vrijeme prže visoke temperature posao ne pita koliko je vruće i kako se ta vrućina održava na nas. Dok se oni koji su na godišnjem odmoru praćakaju u moru, drugi moraju raditi na nemilosrdnim vrućinama. Nije to ništa novo za zaposlenike bjelovarskog Poduzeća za ceste. Ovih dana smo ih zatekli u postavljanju rubnjaka u Radničkom naselju. Poslovođa Saša Jorgić kaže kako je dnevno desetak radnika na terenu te kako se od vrućina štite na razne načine.

Kape i prijenosni frižideri

Nezaobilazne su kape ili šeširi, kao i duge radne hlače. Neki radnici od kuće, u prijenosnim frižiderima, na posao ponesu sok ili vodu, no u susret im izlaze i mještani koji im rashlade kupljenu tekućinu ili ih i sami ponude nešto hladno. Naravno, ništa alkoholno, jer konzumiranje alkohola na poslu nije dozvoljeno.

– Posao je posao i mora se odraditi. Mi koji smo svakodnevno na terenu navikli smo na ovakve uvjete rada i mogu reći da ne vidimo to kao neki pretjerano veliki problem. U takvoj smo situaciji svaki dan i s tim smo se pomirili – zaključuje poslovođa Jorgić. (ap)