U sklopu projekta”Heritage Route – From Trappists to Border Guards” iz programa Interreg IPA-CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro, petero sudionika s prekograničnog područja, odabranih od strane projektnog tima, sudjelovali su na turističkom sajmu f.re.e. u Münchenu. F.re.e. je jedna od najpopularnijih izložbi u južnoj Njemačkoj koja predstavlja sve što se odnosi na putovanja i rekreaciju. U svoj svojoj raznolikosti daje posjetiteljima informacije iz prve ruke te ih poziva da krenu u nove pustolovine.


Predstavnici Garešnice, Lipika i Banja Luke promovirali su zajedničke turističke pakete za turističke posjete prekograničnom području, kao i pojedinačne ponude. Sajam je trajao pet dana, od 20. do 24. veljače 2019., te je pružio mogućnosti razmjenjivanja kontakata s raznim turističkim agencijama, kao i sa zainteresiranim turistima koji su spremni istražiti nove rute.

Tokom sajma pokušalo se detaljno objasniti posjetiteljima od kuda do kuda seže “Put baštine” koji je definiran kroz projekt. Riječ je o turističkoj ruti koja spaja Garešnicu, Lipik i Banja Luku, duga je 116 km te pruža razne zanimljivosti vezane uz povijesne znamenitosti, razne aktivnosti i sadržaje.
Bogati sadržaj sajma bio je namijenjen za sve uzraste, odlično je mjesto za informiranje o trendovima u turističkim ponudama, stvaranje novih poslovnih dogovora, ali i za umrežavanje.