Piše: Vedran Cindrić

Policijska uprava Bjelovarsko – bilogorska izvjestila je da je u subotu oko ponoći u Daruvaru došlo do sukoba i pucnjave iz vatrenog oružja koji je na sreću ipak prošao bez teških posljedica.

Naime, te noći ispred jednog ugostiteljskog objekta u Daruvaru došlo je do sukoba između četvorice mladića starih 21, 23, 26 i 31 godinu s jedne strane i mladića starog 26 godine s druge strane. Zadnje navedeni 26-godišnjak sjeo je u svoj auto, izašao s parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja ispucao dva streljiva u smjeru četvorice navedenih osoba koje su se u tom trenutku nalazile iza vozila. Prije nego što se odvezao s mjesta događaja, u kojem na kraju nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio je prisutnima ubojstvom.

Nadalje, policija je na mjestu događaja obavila očevid te je u nedjelju u 01,35 sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga osobnog vozila i obiteljske kuće osumnjičenog 26-godišnjaka. Prilikom pretrage je pronađena puška s više desetaka pripadajućeg streljiva te pištolj s također više desetaka pripadajućeg streljiva, a što sve isti posjeduje temeljem oružnog lista. Pored toga pronađeno je i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu.

Jučer je pak dovršeno kriminalističko istraživanje nad predmetnim 26-godišnjakom te je, zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske – stoji u dopisu PU bjelovarsko – bilogorske.

Foto – ilustracija