S prošlim ponedjeljkom, Bjelovarčani su dobili mogućnost potpuno besplatnog vježbanja, upoznavanja sa zdravim načinom života i prehranom. Naime, Grad Bjelovar i Športska zajednica krenuli su s provedbom programa “Budi zdrav”, s ciljem poticanja građana na vježbanje, bez obzira na godine i fizičku spremu. Sve do početka ljeta, u Sokolani 1 svakog će se ponedjeljka održavati jednosatni treninzi pod vodstvom stručnih trenera.

Treneri volontiraju

– Ovo je idealan način da ljudima približimo sport, rekreaciju i zdravije življenje. Razni zdravstveni problemi, a posebno ozbiljne bolesti srca i kralježnice, najčešće su posljedice svakodnevne “jurnjave”, zanemarivanja tijela, neaktivnosti. Čest problem je i manjak novca, pa si građani ne mogu platiti članarinu u nekom klubu ili teretani. Grad u organizaciju i provedbu programa “Budi zdrav” nije uložio gotovo ništa, osim što zajedno za društvom Sokol osigurava besplatan prostor. Najveća zahvala ide na račun trenera, koji posao odrađuju volonterski. U slučaju većeg interesa, Grad će nastojati osigurati dodatne lokacije ili termine, poručila je zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel, te dodaje kako tim trenutno broji petero trenera.

Iako jedan sat vježbanja tjedno nije dovoljan, ukoliko se žele postići rezultati, treneri poručuju kako je za nekoga tko dugo nije vježbao i ovo odličan početak. Vježbe su niskog intenziteta i primjerene svim sudionicima. Uz redovitu rekreaciju, cilj programa je i druženje, upoznavanje i boravak u ugodnoj atmosferi.