Na poznatoj stazi Glavica u Požegi prošli su vikend vožene dvije posljednje utrke Prvenstva Hrvatske u moto sportu. Za nas su posebno zanimljive bile utrke old timera u kojima je pažnju privukao Mateo Pocrnić. Talentirani vozač Moto classic kluba Nova Rača je vozio dvije klase old timera u kojima je polučio sjajne rezultate.

Posebno impresivan bio je u klasi dva u kojoj je na MZ-u 175 ccm prvi dan osvojio četvrto, a drugi dan treće mjesto. Vrijedi izdvojiti drugu utrku koju je Pocrnić odvezao sa puknutim auspuhom. No, unatoč tom hendikepu ciljem je prošao kao trećeplasirani te je tim rezultatom potvrdio naslov državnog prvaka. Bez obzira na nešto slabije plasmane u Požegi Pocrnić je zadržao vodeće mjesto u ukupnom poretku te se okitio naslovom prvaka. Mladi vozač je nastupio i u klasi osam s Yamahom XS 650. U obje utrke je osvojio treća mjesta te je u ukupnom poretku završio kao trećeplasirani.

Nakon tri uzastopna druga mjesta u klasi dva ove godine sam napokon dočekao i ukupni naslov. Doslovno do posljednje utrke sam vodio neizvjesnu bitku za naslov s iskusnim Slovencem Dragom Prodanom, inače višestrukim prvakom bivše države, koji je slovio za favorita. Ove godine sam ja slavio i na to sam izuzetno ponosan – kazao je Mateo Pocrnić koji se posebno zahvalio mehaničaru Andriji Rončeviću čiji su zlatne ruke tijekom cijele sezone vrhunski pripremale i MZ 175. Za ispravnost i brzinu Yamahe XS zadužena su bila braća Siniša i Dominik Štefović.

MCK Nova Rača je u Požegi imala još jednog predstavnika i to Moriona Leška koji je nastupio u klasi jedan old timera. Vozač iz Špišić Bukovice je u prvoj utrci bio treći, a u drugoj drugi. U ukupnom poretku je ostvario plasman na drugo mjesto. U kraljevskoj klasi deset old timera Bruno Cmrk iz AMK Bilogora, inače član Moto 55 Racing Teama, je oba dana bio drugi te ukupno drugi.

Za razliku od prethodnih sezona konkurencija u supermotu je ove godine bila nešto slabija. AMK Bilogoru je predstavljao Tonko Tulić koji je u Požegi osvojio dva druga mjesta te je s tim bodovima potvrdio osvajanje trećeg mjesta u ukupnom poretku. U klasi skutera No limit Domagoj Antolić iz MK Bjelovar je prvi dan bio drugi, a drugi dan peti.