BJELOVAR – S prvim danima nove školske godine počeli su i problemi u školama na koje obično prvi upozoravaju roditelji. Nekoliko njih javilo se našoj redakciji, a nezadovoljni su činjenicom da su grupe produženog boravka u koje su smještena njihova djeca, prebukirane.

– Prošle su godine djeca, pa tako i moje dijete, bili raspoređeni u tri grupe produženog boravka u bjelovarskoj Prvoj osnovnoj školi i to je bilo u redu. No, od početka ove školske godine, djeca su raspoređena u dvije grupe. U jednoj je 31 dijete, a u drugoj njih čak 36-ero. Prostorije u kojima djeca borave nisu velike prostorije kao što su one u kojima se održava nastava, već su to priručne, skučene prostorije. Možete samo zamisliti kako je biti u takvoj prostoriji kad je njih toliko.

Osim toga, djeca su cijelo vrijeme orijentirana na pisanje zadaća jer je učiteljica zauzeta pregledavanjem istih i nema vremena za ništa drugo. Djeca, tako, uopće nemaju vremena za igru – žali se majka jednog polaznika te škole ističući kako za program produženog boravka izdvaja 450 kuna mjesečno. Ne žali, kaže, novca jer njeno dijete u produženom boravku mora biti do 16 sati s obzirom da su i ona i suprug zaposleni.

Ravnateljica Prve osnovne škole Tatjana Landsman kaže kako su roditelji na početku školske godine bili upoznati sa situacijom da će produženi boravak biti organiziran u dvije skupine. Njihov osnivač, kaže, a to je Grad Bjelovar osigurao je novac za zapošljavanje dvije učiteljice koje s djecom rade u produženom boravku dok za treću nije.

Glasnogovornica Grada Bjelovara Kristina Turković Lovrić potvrđuje izjavu ravnateljice i kaže kako je Grad prema mogućnostima osigurao plaća za dva učitelja za dvije grupe u Prvoj osnovnoj školi te tri učitelja za tri grupe u Drugoj osnovnoj školi i dva učitelja za dvije grupe u Četvrtoj osnovnoj školi. (ap)

Foto: ilustracija