Promocija 11. Ljetopisa Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, koji obuhvaća šk. godinu 2016./2017., proteklog je četvrtka održana u prostoru školske knjižnice. Upravo je Mjesec hrvatske knjige bio povodo da se predstavljanje najvažnijeg izdavačkog projekta škole održi ovoga mjeseca. Tijekom svake školske godine učenici, profesori, stručni suradnici i ravnateljica škole ulažu mnogo truda u oblikovanje ljetopisa, svjesni da stvaraju trajni dokument od pedagoškog značenja, koji će u budućnosti svjedočiti o jednom vremenu.

Novi broj Ljetopisa predstavila je diplomirana psihologinja Renata Hunjadi-Brzović, koja dugi niz godina Komercijalnu i trgovačku školu posjećuje kao suradnica na preventivnim programima s mladima. Pohvalno je ocijenila sadržaj i izgled publikacije, bogate slikovne priloge te mnogobrojne aktivnosti u kojima sudjeluju učenici i nastavnici tijekom školske godine. Naglasila je da se iz publikacije iščitava odgojna dimenzija svih aktivnosti koje se organiziraju za učenike. Svoje viđenje Ljetopisa s nazočnima je podijelio i profesor Zoran Atlija, predsjednik Školskoga odbora, a završnu riječ imala je ravnateljica Nataša Vibiral.

Govorila je o projektu izdavanja Ljetopisa tijekom jedanaest godina i istaknula djelatnike koji su bili uključeni u organizaciju promocije. U umjetničkom programu sudjelovali su učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, duo violina Lorena Radičević i Luka Baranašić, koje je pripremala profesorica Vanda Novoselec. Iz Komercijalne i trgovačke škole nastupili su Klara Kalamiza i Martin Ivanko govoreći ulomke iz romana Dnevnik jedne gimnazijalke, autorice Nade Mihelčić. Stihove pjesme “Nikada nećete saznati koliko vas volim”, autorice Ivane Simić Bodrožić, govorila je Ena Štimac. U prostoru knjižnice svoje nove likovne radove izložila je profesorica u mirovini Gordana Petak.