Potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću pripala je čast službeno otvoriti 22. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji će se ovog vikenda održati u Gudovcu pored Bjelovara, čulo se na tiskovnoj konferenciji organizatora sajma u srijedu.

Na Proljetnom sajmu izlagat će više od 400 izlagača iz Hrvatske i deset stranih zemalja, a ukupna izložbena površina veća je od 80 tisuća četvornih metara, što su ponovno rekordne brojke. U odnosu na lanjsku, izlagača je tri posto više, a izložbena površina povećana je osam posao, istaknuo je direktor Davorin Posavac, Bjelovarskog sajma, organizatora manifestacije. Zahvaljujući dodatnom uređenju i proširenju izložbenog prostora, direktor Posavac očekuje i da će broj posjetitelja nadmašiti lanjskih 40 tisuća.

Cijene ulaznica nisu se mijenjale te i dalje iznose 25 kuna za odrasle osobe te 20 kuna za grupne posjete. Parking je besplatan, a na Sajam će svakih sat vremena voziti besplatan autobus s bjelovarskog Autobusnog kolodvora.
Nove rekorde očekuju i predstavnici vlasnika Bjelovarskog sajma, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– Kako se podiže gospodarstvo, tako se polako oporavlja i poljoprivreda. Velika su ulaganja krenula i kroz EU fondove u poljoprivrednu mehanizaciju. Proljetni sajam je sjajna prilika da se svi koji žive od poljoprivrede nađu upravo u Gudovcu, da vide što ima novoga u ovoj poljoprivrednoj sezoni, da se razmjene iskustva, dobiju informacije, kupe strojevi i oprema ili sklope poslovni dogovori na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj – pozvao je gradonačelnik Hrebak.

– Svaka peta kuna u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ostvari se u poljoprivredi i po tom pokazatelju prvi smo u hrvatskoj, stoga nije slučajnost što se najveći domaći poljoprivredni sajam po broju izlagača, posjetitelja, ali i sadržaja, odvija upravo ovdje. Za nas kao Županiju bitno je što će se održati niz okruglih stolova i prezentacija, govoriti o mogućnostima, izazovima i problemima u poljoprivredi – istaknuo je župan Bajs.