Optimistične procjene o najvećem do sada Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu pokazale su se točnima. Prema prvim procjenama, broj posjetitelja povećan je 20-ak posto u odnosu na prethodni Proljetni sajam, a u Gudovcu je proteklog vikenda zabilježena i rekordna direktna prodaja. Sve što vrijedi u hrvatskoj poljoprivredi na jednom mjestu okupilo se 22. put za redom, dok je Drvni svijet, sajma unutar sajma, proslavio četvrtu obljetnicu.

Bogata poljoprivredna tradicija

Proljetni sajam, iznikao na dugoj tradiciji naslonjenoj na bogatu poljoprivrednu povijest bjelovarsko-bilogorskog kraja, zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u kvalitetu i ponudu, već godinama je najznačajniji sajam te vrste u Hrvatskoj, ali i regiji.

– Proljetni sajam, kao i ostale manifestacije Bjelovarskog sajma, izborile su svoje mjesto ne samo u sajamskim kalendarima Hrvatske i Europe, već i kod svih onih koji se bave poljoprivredom, posebice kod naših poljoprivrednika i to nas raduje. Po broju izlagača, izložbenom prostoru, broju posjetitelja i sklopljenim ugovorima ovaj sajam bio je najbolji do sada i to je potvrda da idemo u dobrom pravcu – smatra bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u ime Bjelovarsko-bilogorske županije, većinskog vlasnika Bjelovarskog sajma.

Suvlasnik Bjelovarskog sajma je i Grad Bjelovar, koji drži 40-postotni udio. Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, posebno je istaknuo mogućnosti financiranja poljoprivrede iz EU fondova.

Razmjena iskustava

-Proljetni sajam je sjajna prilika da se svi koji žive od poljoprivrede nađu upravo u Gudovcu, da vide što ima novoga u ovoj poljoprivrednoj sezoni, da se razmjene iskustva, dobiju informacije, kupe strojevi i oprema ili sklope poslovni dogovori na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj – pojašnjava gradonačelnik Hrebak.