VELIKO TROJSTVO – Iako je koronavirus stopirao brojne poslove, oni poljoprivredni ne mogu na čekanje, a kako bi poljoprivrednici znali da na ceste izlaze u sigurnim traktorima, proteklog je tjedna u samom središtu općine Veliko Trojstvo organizirana njihova registracija.

Tijekom dva dana bilo je očekivano da će na registraciju doći 150 poljoprivrednika sa svojim traktorima, a kako doznajemo od pročelnika Jedinstvenog upravnog ureda Velikog Trojstva Dražena Juranića, ovoga ih je puta registrirano čak 200. Iako je to brojka koja bi na prvu mogla govoriti svojevrsnom procvatu poljoprivrede području Velikog Trojstva, stvarnost je ipak drugačija.

Zbog problema s propusnicama registracija u V. Trojstvu

-Nažalost, nije se povećao broj traktora, već je dio naših poljoprivrednika prethodnih godina na registraciju odlazio u Bjelovar. Sada je kretanje ograničeno, potrebne su i propusnice pa im je bilo jednostavnije i brže to obaviti ovdje u Velikom Trojstvu – kazao je Juranić napomenuvši kako se ovoga puta pazilo na sve potrebne mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze koronavirusa.

-Moram istaknuti kako su se poštovale sve propisane mjere. Sama registracija se odvijala na igralištu iza same zgrade Općine. Pazilo se na socijalnu distancu, nije bilo direktnog ulaska u zgradu Općine, traktori su međusobno bili udaljeni pet metara, a svatko je bio uz svoj traktor. Možda je samim tim registracija bila nešto sporija no što je to uobičajeno, no sada zaštita zdravlja mora biti na prvom mjestu – zaključio je naš sugovornik.