Vikend nakon Uskrsa, točnije 6. travnja započinju sajamske manifestacije na sajamskom prostoru u Gudovcu.  Jedna od najznačajnijih manifestacija Bjelovarskog sajma, njegov Proljetni sajam održava se ove godine 21. put a, ova jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 6.  do 8. travnja 2018. godine.

Obrtnički, gospodarski i poljoprivredni milje svake godine prepozna ovu manifestaciju stoga se prvog vikenda u travnju očekuje veliki broj posjetitelja na Bjelovarskom sajmu gdje će sve goste dočekati više od 500 izlagača. Na samom startu poljoprivrednih radova Sajam kao i svake godine nudi repromaterijal za proljetnu sjetvu kao što su sjemenska roba i zaštitna sredstva te raznorazne sadnice koje nude brojna obiteljska gospodarstva.

Također, ove godine po treći put održat će se i ‘Drvni svijet’ jer se interes izlagača u toj kategoriji svake godine povećava kao i prodaja strojeva za šumarstvo i obradu drveta. Posjetiteljima pažnju privlače i razne prezentacije poput rada najnovijih traktora i ostalih inovativnih tehnologija u poljoprivredi. Inače, Proljetni sajam je i vrhunska turistička manifestacija tijekom koje su uvijek popunjeni mnogi restorani i prenoćišta stoga je zaista pregršt razloga da posjetite ovogodišnji Sajam u Gudovcu.