Na okrugloj, 20. godišnjici Proljeća na Bilogori, tradicionalnom okupljanju koje organizira Hrvatsko planinarsko društvo Bilogora, protekle je nedjelje planinarilo 150 planinara, stotinjak manje nego lani. Razlog izostanka ne treba tražiti u manjku volje za svladavanjem pitomih bilogorskih brežuljaka ili ne daj Bože svađi među jednako pitomim planinarima, već u promjeni termina.

Kako nam je pojasnio Željko Vinković, predsjednik HPD-a, Proljeće na Bilogori tradicionalno se organizira trećeg vikenda u travnju, no ovoga puta napravljena je iznimka zbog Uskrsa. Uz to, iako je u nedjelju vrijeme bilo prekrasno, najavljivala se drukčija vremenska prognoza, pa su neki odustali.
Ipak, bjelovarski, ali i planinari iz svih krajeva Hrvatske okupili su se u ranim jutarnjim satima ispred planinarskog doma Kamenitovac u Maglenči, gdje ih je u ime Društva pozdravio Vinković.

Nakon kraćeg druženja podijelili su se u dvije grupe te ovisno o formi i afinitetima birali hoće li pješačiti Stazama proljetnih vidika, dužine 11 kilometara, laganog tempa i trajanja između 3,5 i četiri sata ili Romantičnom stazom u dužini od devet kilometara i predviđenog trajanja 2,5 do tri sata. Romantična staza vodi od Kamenitovca do Orovačkih vinograda i nazad. Nakon povratka organiziran je zajednički ručak i druženje