Lidija Novosel, zamjenica aktualnog bjelvoarskog gradonačelnika Antuna Korušeca, na lokalne izbore izaći će ne kao samostalni kandidat, nego kao zamjenica HDZ-ova kandidata Ante Topalovića, vijest je koja se ponovno, po drugi puta u posljednja dva tjedna, proširila političkim kuloarima. No, iako u hrvatskoj politici ne nedostaje čudnovatih koalicija, kombinacija Novosel – Topalović čini se da je ipak previše “nategnuta”.

Programi, a ne fotelje

– Trenutno radimo na programu i rješenjima za poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. “Fotelje” su u drugom planu. Vidjeti ćemo tko će biti kandidati, ali uz gotovo dvije tisuće članova u Bjelovaru nećemo imati problem naći najkvalitetnija rješenja – poručuje Ante Topalović, predsjednik bjelovarskog HDZ-a. Vrata suradnje zatvorenima drži i Novosel, koja poručuje da na izbore izlazi sa lokalnom strankom Akcija bjelovarsko-bilogorska.
– Akcija bjelovarsko-bilogorska priprema se za samostalan izlazak na izbore. Imat ćemo listu za gradonačelnika i listu za Gradsko vijeće, a javnosti ćemo se predstaviti za desetak dana. Pripremili smo program namijenjen građanima Bjelovara, jer poznajemo njihove potrebe, a imamo vlastito znanje i bogato iskustvo u radu. Ne zanimaju nas ni lijevi ni desni, a Bjelovarom se treba upravljati iz Bjelovara, a ne iz Zagreba – ističe Novosel koja se u ovom trenutku nije htjela službeno izjasniti kao kandidat za gradonačelnicu. Pričekajmo, kaže, predstavljanje lista Akcije bjelovarsko-bilogorske.