Kada je ovog ljeta Tihomir Jaić preuzeo županijski SDP nakon, kako se to kaže, kontroverznih unutarstranačkih izbora, obećao je da će do jeseni tu stranku pretvoriti u pravu mašinu prijedloga, vizija, strategija i ostalih riječi koje pametno zvuče. Plan je bio razdijeliti jaićevce po grupama i potom štancati prijedloge i rješenja te tako pokušati unaprijediti kvalitetu života stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije.
Umjesto toga, dobili smo početkom ovog tjedna mahunu o tome da učenicima strukovnih škola ne treba izbacivati povijest i geografiju iz nastavnog programa. Među ostalim i zbog toga jer će nastavnice spomenutih predmeta ostati bez posla. Obrazovna reforma svakako je legitimna tema, ali ne za lokalnu razinu na kojoj se ionako ništa ne može promijeniti.
Prema tome, tiskovnu konferenciju na tu temu trebao je odraditi sada već kultni predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Ili su, po uzoru na kolege iz HDZ-a, SDP-ovci trebali istovremeno sazvati presice svih županijskih organizacija, takozvane baražne presice pa na taj podjednako loš način pokušati privući medijsku pozornost.
Sazivanjem presice na profulanom nivou, novopečeni predsjednik županijskog SDP-a ustvari je pokazao da od njega ne treba očekivati čuda u vidu mukotrpnog rada namijenjenjog pronalasku održivih rješenja za boljitak lokalne populacije. Čini se da smo umjesto toga dobili još jednog u nizu političara hobista koji pokušava jahati na valu medijski eksponiranih nacionalnih tema bez ikakvog konkretnog prijedloga, a sve za komadić medijskog prostora.