BJELOVAR – U četvrtak je blagdan Svih svetih kada se veliki broj građana odlaskom na groblje prisjeća svojih najmilijih. Tih dana prodavači lampiona i prigodnih cvjetnih aranžmana zadovoljno trljaju ruke jer očekuju dobru prodaju, ali prije toga uslijedila im je velika ”borba” za zauzimanje što boljih pozicija za prodaju. Naravno, najtraženija mjesta kod prodavača su one ispred groblja Borik i Svetog Andrije.

Tako je Grad Bjelovar još početkom listopada objavio natječaj za prodaju svijeća na štandovima kao i prodaju prigodnih proizvoda od stakla. Stoga se od danas očekuje 18 prodajnih mjesta za svijeće ispred groblja Borik kao i 13 prodajnih mjesta ispred ”starog” groblja. Osim toga, građani će ispred ”novog” i ”starog” groblja moći kupiti kestene, kokice ili šećernu vunu na čak šest prodajnih mjesta.

Uoči blagdana Svih svetih bjelovarska tržnica se također zavila u boje krizantema i sličnog cvijeća. Prodavačica Đurđa koja godinama prodaje cvijeće na bjelovarskoj tržnica nam je rekla da od danas već očekuje već prodaju, ali da će udarni dan sigurno biti srijeda.
-Krizanteme svake godine idu najbolje pa tako vjerujem da će i ove. No, već sam jutros prodala nekoliko umjetnog cvijeća to jest aranžmana i mislim da će oni ove godine biti jako traženi – rekla nam je prodavačica Đurđa. Inače, u četvrtak se očekuje iznimno velike gužve ispred ‘starog’ i ‘novog’ groblja stoga se građanima, koji mogu, preporuča da pješice dođu na groblje. (vec)