Osječka Saponia i bjelovarski Koestlin započeli su pregovore o prodaji svojih dionica zainteresiranim kupcima, objavljeno je danas na stranicama Zagrebačke burze, uz napomenu da pregovori još nisu zaključeni, ali je izvjesno da će okončati sklapanjem kupoprodajnog ugovora.

Obavijest je stigla iz Saponije, a potpisuje je Andrea Božić, osoba zadužena za kontakte s investitorima. Većinski paket dionica zadarske Maraske od 52 posto drži Saponia, dok je u vlasništvu Koestlina nešto više od 45 posto dionica.

Podsjetimo, u vlasništvo Maraske Koestlin i Saponia ušli su sredinom 2012. godine. Prema podacima prospekta uvrštenja dionica Maraske, dugovanje Koestlina, koje je zajedno s kamatama iznosilo 15,3 milijuna kuna, pretvoreno je u 218.600 dionica Maraske pojedinačne nominalne vrijednosti od 70 kuna. Koestlin je tada postao treći po veličini dioničar Maraske s 21,9 posto ukupnog broja dionica, dok je osječka Saponia, koja je također potraživanja pretvorila u dionice i postala vlasnik 46,2 posto dionica. Potom su kroz dokapitalizaciju Maraske Koestlin i Saponia povećali svoje udjele. Inače, sve navedene tvrtke članice su Mepas grupe širokobriješkog poduzetnik Mirka Grbešića.