Nakon što smo prije nekoliko tjedana naveli nekoliko problematičnih prometnih točaka u centru gradu gdje su se događale prometne nesreće ili se vrlo lako mogu dogoditi javili su nam se mnogi čitatelji s još nekoliko problematičnih točaka za koje smatraju da im svakodnevno predstavljaju rizik kada svojim vozilom prolaze tim dijelom grada.

Daleko najviše ‘bure’ diže ulazak iz Šenoine ulice na Maticu hrvatsku gdje vozači imaju velikih problema pri izlaženju i to unatoč ogledalu preko puta. Naime, najveći problemi se događaju kada se automobili na Ulici Matice hrvatske iz smjera Gimnazije  brže povezu, a automobili koji iz Šenoine izlaze na Maticu hrvatsku zbog parkiranih auta s lijeve strane moraju više izaći ‘van’ jer nemaju potpuni uvid stanja na cesti i onda lako može doći do prometne nesreće. To nam je i potvrdio dugogodišnji vozač Stjepan Grčić koji zbog nekoliko neugodnih situacija gdje je za malo izbjegao prometnu nesreću sada izbjegava to raskrižje.

-Par puta me je skoro pokupio auto kada sam izlazio na Maticu hrvatsku jer sam morao više izaći van zbog parkiranih auta s lijeve strane, a svakako da nije ni taj vozač pripomogao što je vozio brzo tako da sam za dlaku izbjegao sudar. To se je još jednom ponovilo i sada pokušavam izbjeći to raskrižje i svima to preporučam, a ogledalo preko puta zna često biti zamagljeno ili pomaknuto tako često nema nikakve koristi od njega – kaže Grčić.  Dodaje da ne zna zašto se dopušta vozačima da parkiraju s te strane jer će upravo zbog toga kad tad doći do nesreće.

Vozači su uznemireni i sve ih više izbjegava navedeno raskrižje, a do kada će tako sve biti ostaje da vidimo. (vec)