Jeste li ikada imali problem pri skretanju iz Trumbićeve u Ulicu Matice hrvatske? Mnogi jesu i mnogi se žale na to prometno raskrižje zbog parkiranih automobila sa strane koji ograničavaju vozaču pogleda na ulicu koju izlazi. Najveći problemi događali su se kada su automobili iz smjera bjelovarske Gimnazije ‘uhvatili’ zeleno na raskrižju te se brže povezli, a automobili koji su izlazili iz Trumbićeve na Maticu hrvatsku su zbog parkiranih automobila sa strane bili onemogućeni dobiti potpuni uvid stanja ceste na koju izlaze, te su prednjim dijelom auta znali izaći više nego što bi trebali, taman da na njih naleti jureći auto iz Matice hrvatske.

Tako je i stradao Marijan Hrubi, umirovljeni profesionalni vozač s 40 godina iskustva za volanom i više od milijun odvoženih kilometara.

-Bio sam profesionalni vozač i cijeli život za volanom i onda mi se dogodila prometna nesreća u centru grada gdje mi je auto bio potpuno uništen. Izlazio sam iz Trumbićeve na Maticu hrvatsku. Budući da je bilo mnogo parkiranih auta s lijeve strane, nisam imao potpuni uvid na cestu pa sam izašao pola metra više van i u sekundi mi je prednji kraj odnio nadolazeći, jureći auto – priča nam Hrubi. Kaže da su se tamo auti godinama parkirali i zaklanjali pogleda autima koji izlaze na Maticu hrvatsku iz Trumbićeve te da osim svoje zna za još neke nesreće koje su se zbog toga dogodile.

-Sada su postavili par kamenih blokova s cvijećem da se auti ne parkiraju odmah do raskrižja, ali smatram da je i dalje tamo iznimno nepregledno i da se mora nešto promijeniti. No, to u našem gradu nije jedina crna prometna točka – izjavio nam je Hrubi.

Da li će doći do kakvih promjena na tom raskrižju ostaje da vidimo. (vec)