Nedavno smo pisali kako se lisice posljednjih tjedana pojavljuju u samom središtu grada. Takva situacija se dogodila i danas (srijeda) kada je ova divlja životinja uočena svega nekoliko metara od Srednjoškolskog centra i to u trenutku kada je stotinu učenika ulazilo i izlazilo iz škole. Na teren je odmah izašla policija te lovac i gradski suradnika za takve situacije Goran Dejanović sa svojim njemačkim lovnim terijerima.

-Dobili smo dojavu da je lisica uočena na području Srednjoškolskog centra. Takvih dojava smo već nekoliko puta u zadnje vrijeme dobili što znači da postoji očiti problem s lisicama na ovom području grada – izjavio nam je lovac Dejanović koji je na teren izašao sa svojim njemačkim lovnim terijerima i puškom za uspavljivanje.
-Proći ćemo sada cijeli teren i ako se trenutno tu negdje nalazi moji psi će je pronaći, a ja ću je onda uspavati i prebaciti u šumu gdje joj je prirodno obitavalište. Znam da su neki uplašeni što je viđena u blizini škole, ali neka se ljudi ne brinu jer ako nastavi tu boraviti pronaći ćemo je – najavio je Dejanović. Inače, Goran Dejanović ima puno iskustva u ovakvim situacijama. Kaže da ne zna ni sam koliko poziva je u karijeri dobio zbog lisica i ostalih divljih životinja, a na ovu izvanrednu situaciju je došao nakon nekoliko minuta u pratnji policije i svoja tri terijera te s lovačkom puškom za uspavljivanje s kojom je pretražio cijeli teren. Za sada neuspješno, ali kaže da se sutra vraća na isto mjesto u novu ophodnju. (vec)