Ako se po jutru dan poznaje onda je pred rukometašima Bjelovara uspješna sezona. Još uvijek je rano za velike najave i bilo kakve prognoze, no ono što veseli je odlična atmosfera u ekipi, ali i u cijelom klubu. Grad Bjelovar na čelu s novim gradonačelnikom Dariom Hrebakom je maksimalno stao iza kluba koji je uz aktivnog i sposobnog predsjednika Daria Kudumiju financijski stabiliziran. Bez ikakvih ograda u klubu su najavili borbu za naslov prvaka i povratak u Premijer ligu, a podlogu svemu daje i odličan posao odrađen u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka.

Zadržan je igrački kadar iz prošle sezone, izuze Filipa Jurišića koji se odlučio na odlazak u Varaždin. Momčad je pojačana s iskusnim internacionalcem Domagojem Babićem i povratnikom Igorom Gašparovićem. Izgledan je dolazak ubojitog Marka Vukića iz Zagreba, ali i povratak Dubravka Grgića koji bi Bjelovaru na vratarskoj poziciji donio prijeko potrebno iskustvo, kvalitetu i mirnoću. Time prijelazni rok za Bjelovar ne bi bio zaključen, jer je klub u kontaktu s još nekim igračima koji mogu donijeti dodatnu dimenziju.

Nakon dva tjedna bazičnih priprema Kesizupci su početkom prošlog tjedna ozbiljnije počeli raditi s loptom, a odmah u srijedu i u petak su odigrali prve pripremne utakmice. U srijedu su na gostovanju u Ivanić Gradu poraženi od istoimenog domaćina s 24:25, a u petak su na domaćem parketu nadigrali kutinsku Moslavinu s 29:25.

– Teško je reći bilo što nakon prve dvije pripremne utakmice. Rezultat nam ni u jednoj nije bio u prvom planu. Željeli smo se dobro istrčati, vidjeti u kakvom su stanju pojedini igrači, ali također ih i sačuvati od prevelikih napora. Nismo previše važnosti pridavali taktici. U tom pogledu mogu biti zadovoljan prikazanim. Međutim, pred nama je još puno posla da dođem no na željenu razinu. Mi smo sada možda tek na tridesetak posto mogućnosti. Kako će pripreme odmicati tako ću tražiti sve ozbiljniji pristup. To znači da ćemo već sljedeću subotu u novoj pripremnoj utakmici protiv Ivanića zaigrati znatno ozbiljnije i sigurno ćemo biti na višoj razini nego u srijedu kada smo gostovali kod njih – pojasnio je Dalibor Sokač, trener Bjelovara, napomenuvši da je zadovoljan onim što su prikazali novi igrači.

– Sve su to iskusni igrači koji znaju rukomet i koji su se već sad odlično uklopili. Samo dan prije utakmice protiv Moslavine priključio nam se i Vukić koji je u pojedinim dijelovima susreta pokazao da ga možemo kvalitetno iskoristiti – dodao je Sokač.