Streljaštvo je već godinama jedna od najvećih sportskih uzdanica Čazme, a proteklih godina članovi Streljačkog društva Čazmatrans redovito su se s natjecanja vraćali s medaljama i peharima. No, ova godina je posebna jer su čazmanski strijelci postali prvaci Hrvatske i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a na uspjesima im je prošlog tjedna čestitao i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. Popis odličja Čazmatransa doista je podugačak. Na prvenstvu Hrvatske 100 metara puška velikog kalibra seniori su postali ekipni prvaci, a sva tri natjecatelja po prvi puta u povijesti ušla su i u pojedinačno finale. Vedran Selak na kraju je završio kao treći, Dubravko Pirak peti, a Marko Kovačević šesti.

Streljana u Derezi

Seniorke su pak na prvenstvu Hrvatske 50 metara serijska malokalibarska puška ležeći održanom u Osijeku također ekipno osvojile prvo mjesto. Ekipa u sastavu Viktorija Mikulčić, Anamarija Pirak i Nataša Sudarević Heger proslavila je ime Čazme, a u pojedinačnoj konkurenciji rezultati su također bili iznimni. Ivanka Rogić osvojila je prvo mjesto, Anamarija Pirak treće, Nataša Sudarević Heger peto, a Viktorija Mikulčić sedmo mjesto. Na istom natjecanju u konkurenciji 50 metara serijska malokalibarska puška 3×20 seniorke su postigle također sjajne rezultate te je Ivanka Rogić opet bila prva, Nataša Sudarević Heger četvrto, Anamarija Pirak peto, a Viktorija Mikulčić šesto mjesto.

-Čestitao bih vam na uspjesima i vjerujem da ćete sjajne rezultate nastaviti postizati i dalje, a nama kao gradu to stvara obavezu da moramo još više raditi da uvjeti za treninge budu što kvalitetniji. Posljednjih godina konstantno povećamo proračunsku poziciju za sport, no svjesni smo da ona još nije dovoljna i znamo da treba biti još i veća. No, nije dobro da taj novac trošimo na stvari koje se mogu izbjeći, a to je između ostalog za plaćanje zakupa dvorane. Na tu namjenu prošle je godine s računa gradske sportske zajednice iscurilo gotovo 150 tisuća kuna i mislim da nije u redu da gradovi u okruženju kao što je recimo Bjelovar ne moraju plaćati najam svojih dvorana, a mi moramo. S tim novcem mogli bi se postići još i bolji rezultati i naši klubovi bi imali još bolje uvjete za rad – istaknuo je Pirak, kojeg su strijelci Čazmatransa upoznali s problemima s kojima se susreću, a najveći od njih je svakako skupo streljivo potrebno za treninge i natjecanja.

 Nagrada za strijelce

-U Derezi imamo jedinu pravu streljanu u županiji i lijepo je vidjeti da puno vlastitog truda i rada ulažete da bi taj objekt bio stalno u funkciji. Već smo razgovarali o dodatnom uređenju još nekih sadržaja ondje kao što je sanitarni čvor. Imamo obvezu streljanu urediti na što bolji način jer prvaci države to zaslužuju, a vjerujem da će se tradicija pobjede Čazmanaca nastaviti i da ćemo ovako lijepu sportsku priču imati i u budućnosti – kazao je Pirak i dodao da će ove sjajne uspjehe Grad Čazma honorirati nagradom od desetak tisuća kuna, dok je predsjednik Sportske zajednice Grada Čazme te dopredsjednik Streljačkog društva Čazmatrans Franjo Milčić naglasio da su ovako dobri rezultati postignuti u konkurenciji s timovima iz puno većih gradova.

-Lijepo je biti na postolju ispred ekipa iz velikih gradova kao što su Zagreb, Osijek, Rijeka ili Split. Veći gradovi imaju puno bolje uvjete i puno više strijelaca, a zahvalio bih se gradonačelniku i Gradu Čazmi, od kojih uvijek imamo podršku, kao i našem sponzoru Čazmatransu – kazao je Milčić.