Prijem kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović inicirao je bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs. Da su školstvo i obrazovni sistem jedni od ključnih elemenata koji su u nadležnosti Bjelovarsko – bilogorske županije naglasila je tijekom prijema i sama predsjednica, a ustvrdila je i kako Županija u tom dijelu odrađuje odličan posao. Župan Damir Bajs s ponosom je na prijemu podsjetio kako je upravo Bjelovarsko – bilogorska županija bi ta koja je prva ušla u program e-škola u Hrvatskoj.

– Sada imamo i tri škole koje su ušle u projekt nove obrazovne reforme pa stoga očekujemo promjene koje će Vlada i Sabor donijeti na dobrobit svih nas. Mi u Županiji uistinu ulažemo u školstvo, a osim u Centre izvrsnosti u kojima potičemo rad darovitih učenika, ulažemo i u školske objekte pa je tako u tijeku veliki projekt energetske obnove škola koji obuhvaća 11 školskih objekata vrijedan više od 20 milijuna kuna. Treba svakako spomenuti i novi natječaj na koji se također planiramo javiti – rekao je u svom govoru na Pantovčaku bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs. Naglasio je kako, naravno, iza svega stoje ljudi, mentori, profesori i nastavnici, a najvažniji su upravo učenici zbog kojih se to sve i radi.

– Mentori su ljudi koji su učenike pripremali za gradska, županijska i državna natjecanja na kojima su učenici ostvarili sjajne rezultate. Podsjećam, ti su učenici predstavljali Hrvatsku i na nekim međunarodnim natjecanjima i vjerujem da je ovaj prijem kod predsjednice učenicima poticaj da budu još izvrsniji i još bolji. Da ulažu u sebe, jer ulažući u sebe ulažu u znanje, a ulažući u znanje ulažu u Hrvatsku. Siguran sam i da će im ovo ostati posjet za pamćenje. Stoga, i interes predsjednice za ovakav prijem pokazuje njen interes za ovu tematiku jer uspjeh Hrvatske upravo se očituje kroz rad ovih učenika – zaključio je župan Bajs zahvalivši predsjednici na vremenu koje je izdvojila kao i na aktivnostima koje je provodila i provodi a vezane su uz ljude koji žive u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.