Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara, u priopćenju javnosti u petak popodne, traži obustavu isplate gradskog novca NK Bjelovaru, a kao glavni razlog ističe navodno netransparentan odnos čelništva kluba prema gradskoj upravi. Topalović kaže kako mu je na sastanku održanom nakon utakmice hrvatske reprezentacije povodom 110. obljetnice kluba prezentirana nepotpuna dokumentacija vezana uz prihode i rashode spomenute utakmice.
– Za početak nema izvještaja koliko je karata prodano i po kojoj cijeni. Sam prihod od karata se ne podudara sa službenim brojem posjetitelja i stoga postoji sumnja oko istog. Također, se ne vide prihodi s osnove ugostiteljskih usluga, a da ne spominjem mnoge manje nelogičnosti – upozorava predsjednik Topalović u priopćenju. Iako je, piše, već nekolikpo puta zatražio dokumentaciju, do današnjeg dana nije je dobio pa je zbog toga izgubio povjerenje.
– Iz svega navedenog ne mogu više vjerovati dobrim namjerama NK Bjelovara i danas sam poslao dopis sa zamolbom gradonačelniku, zamjenicima, pročelniku i predsjedniku Sportske zajednice Grada Bjelovara da u interesu zaštite novca poreznih obveznika obustave sve isplate po svim osnovama prema NK Bjelovaru do razrješenja situacije u klubu ili ostavke Predsjednika i uprave NK Bjelovara. Smatram da se politika ne treba miješati u sport, no u ovom slučaju ipak mislim da je interes zaštite novca svih naših sugrađana ispred svega – zaključuje predsjednik Topalović.
S druge strane, predsjednik NK Bjelovara Josip Juraj Tominac “spušta loptu” i tvrdi kako su detaljna izvješća dovršena, ali nisu predana jer je imao privatnih obveza. Ispričava se zbog toga, ali govori i kako su izvješća detaljna i da se u njima sve vidi. Valja napomenuti da predsjednik Tominac svoju dužnost obavlja volonterski.
Podsjetimo, nakon nedavnog posjeta Vatrenih i prijateljske utakmice s NK Bjelovarom, vodstvo kluba izišlo je u javnost s podatkom o minusu od 180 tisuća kuna, pa su se pojavile špekulacije kako je moglo doći do tolikog gubitka.
U svakom slučaju, dramatična reakcija predsjednika Gradskog vijeća navještava brze odgovore na ova pitanja.