Danas su bjelovarski srednjoškolci ispunili Kulturni i multimedijski centar do posljednjeg mjesta. Razlog je Preventivni projekt ‘Prevencija huliganizma’ koji je organizirala Policijska uprava bjelovarsko bilogorska uz podršku Ravnateljstvo policije i u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Bjelovara. Program za cilj ima promicanje kulture tolerancije, dijaloga, nenasilja i nediskriminacije te prevenciju svih oblika govora mržnje.

-U Bjelovar smo došli s putujućim film festivalom ‘Blue carpet’ koji je naravno festival s filmovima o sigurnosti. Mladim Bjelovarčanima smo odlučili prikazali njemački film ”Na domaćem terenu” koji prikazuje tematiku huliganizma koji je iznimno izražen na nogometnim stadionima, a svi znamo da nam dolazi Svjetsko prvenstvo. Osim problema huliganizma film prikazuje i kako ga ignorirati te izaći iz njega te se nadam da se svidio mladim Bjelovarčanima – izjavila je Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije. Moderator današnjeg druženja bio je poznati glumac Ivan Đuričić.

-Moja suradnja s Ravnateljstvom policije traje već druže vrijeme. Mislim da je ovo jedan sjajan, ali i bitan projekt. Smatram da mi koji imamo takav posao zbog kojeg smo često u medijima trebamo podupirati ovakve projekte i ja sam se iste sekunde odazvao pozivu – izjavio je Đuričić. (vec)