VELIKO TROJSTVO – U ovo doba nekako uvijek rado zavirimo u kućnu radinost Anice Jasek, koju odavnina svi zovu Nada. U svom domu u Grgincu za normalnijih vremena često smo ju posjećivali. Sada nam okolnosti ne dozvole, ali nismo mogli odoljeti starom porivu i uspjeli smo pronaći pregršt Nadinih rukotvorina na Facebook profilu supruga Vlade. Ponosan na vješte ruke svoje supruge ovaj poznati Bjelovarčanin, predsjednik Zrakoplovnog kluba Bjelovar, bez problema je stao pred objektiv mobilnog uređaja i poslužio kao model Nadinim zaštitnim maskama kojima je usrećila mnoge. No, ono što nas u vrijeme pred Uskrs uvijek iznova ostavi bez daha su Nadine pisanice.

Anica Nada Jasek jaja pretvara u prava mala remek djela

Pripremali smo se za Međunarodni sajam jaja u Stuttgart. Čak smo na dva dana zakupili i mjesto i htjeli smo izložiti naših 200 pisanica. No, morat će sve pričekati do sljedeće godine. Do tada ćemo uspjeti ispuhati i ukrasiti još preostalih 200, većinom guščjih jaja – pričaju supružnici Jasek.

Vlado je glavni u ispuhivanju, a Nada u ukrašavanju. Nema tehnike koja postoji, a da ju ona nije isprobala i uvjerili smo se sve joj jednako dobro idu. Oduševljava i kreativnost u uvijek drukčijim dekorativnim dodacima, zbog čega su uskrsne pisanice iz Grginca bez premca. Ta izučena kovinotokarka idealan je, čini se, spoj tehničke preciznosti i ženske maštovitosti pa nije niti čudo što stalno svjedočimo njezinim nevjerojatnim djelima.