Dobrovoljno vatrogasno društvo Sirela Bjelovar (DVD Sirela) danas je u društvu brojnih uzvanika svečano obilježilo 50 godina postojanja, a tom prigodom predstavljena je prigodna monografija „50. obljetnica DVD Sirela Bjelovar (1968.-2018.)“. Autori monografije Davor Panić i Vlado Batinović uložili su poseban trud kako bi prikazali pojedinosti iz bogate i zanimljive povijesti DVD-a Sirela, ali i dali pregled povijesti dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj i Bjelovaru. Tiskanje monografije, uz Dukat, financijski su podržale vatrogasne zajednice Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara te Grad Bjelovar.

– Iako je tradicija vatrogastva u Hrvatskoj duža od 150 godina, 50 godina tradicije vatrogasnog društva u okviru jedne tvornice koja se bavi proizvodnjom sireva, maslaca i dehidriranih proizvoda vrlo je značajan i hvalevrijedan jubilej. Ponosan sam što su naši zaposlenici i umirovljenici dio DVD-a Sirela koji je važan faktor povijesti Sirele, sadašnje Tvornice Bjelovar, i grada Bjelovara – istaknuo je Vlado Batinović, direktor Tvornice Bjelovar i zamjenik predsjednika Upravnog odbora DVD-a Sirela. Napomenup je i kako je DVD Sirela od samih početaka imalo veliku podršku rukovodstva tvornice i lokalne zajednice.

U sklopu proslave održana je svečana sjednica na kojoj je odlikovano je 17 članova društva te dodijeljeno 13 priznanja za dugogodišnji rad u vatrogastvu, a DVD Sirela dodijelio je 20 plaketa „DVD Sirela Bjelovar“ posebno zaslužnim pojedincima. DVD Sirela danas broji 107 članova, od kojih je 71 zaposlenika Tvornice Bjelovar, a ostali su umirovljeni radnici. Vrijedi napomenuti i kako je prvo dobrovoljno vatrogasno društvo u Bjelovaru osnovano 10. svibnja 1873. godine.