Za tri godine ždralovačka Mladost će proslaviti 90. rođendan, a tu okruglu obljetnicu klub s Brda mogao bi dočekati kao drugoligaš. Tako se nada vodstvo trenutno najboljeg i najuspješnijeg županijskog nogometnog kluba.

U tekuću sezonu Treće HNL Sjever nogometaši Mladosti su ušli s jasnim ciljem osvajanja naslova prvaka te plasmana u kvalifikacije za popunu Druge HNL. Nakon 16 odigranih kola bili su na najboljem putu da u tome i uspiju. Naime, šest kola prije kraja osnovnog dijela prvenstva, jer se nakon 22 kola igraju još play off i play out, nalaze se na prvom mjestu Treće HNL Sjever s bodom prednosti pred drugoplasiranim Poletom iz Svetog Martina na Muri. Stanka uzrokovana koronavirusom privremeno je zaustavila pohod Mladosti na naslov prvaka i Drugu HNL, no nije utjecala na klupske ambicije.

Odluka na HNS-u

Mi smo otvoreno prije početka sezone najavili borbu za naslov prvaka i plasman u Drugu HNL. To se u proteklih mjesec dana nije promijenilo. Zaustaviti nas može samo činjenica da Hrvatski nogometni savez poništi prvenstvo i da od jeseni sve starta od nule. Međutim, mi se nadamo da do toga ipak neće doći, odnosno da ćemo imati priliku na terenu potvrdili naslov prvaka i kvalifikacije za Drugu HNL. To smo jasno poručili i odgovornim ljudima u HNS-u. Hoće li se u svibnju ili lipnju odigrati još samo preostalih šest kola osnovnog dijela prvenstva ili će se pronaći neki drugi model to tek ostaje za vidjeti – jasno je poručio Ivica Željko Beljan, predsjednik Mladosti.

Igrači su u stanci zbog koronavirusa dobili individualne programe treninga, no u isto vrijeme klupska uprava ne miruje. Vodeći ljudi kluba iz Ždralova nastoje ispuniti sve uvjete kako bi Brdo dobilo prolaznu ocjenu za Drugu HNL.

Ivica Željko Beljan se na čelu kluba iz Ždralova nalazi više od dvije godine

-Trenutno smo u fazi postavljanja navodnjavanja na glavni teren te dodatnog uređivanja prostorija. U završnoj fazi je izrada projekta za produženje sadašnje tribine za dodatnih 55 do 60 metara. U prijevodu to znači da bi dobili dodatnih 500 natkrivenih sjedećih mjesta i novih pet prostorija. Ukoliko sve bude po planu izgradnja tog dijela tribine bi trebala biti gotova do kraja godine tako da bi već na proljeće sljedeće sezone, naravno ukoliko izborimo plasman u Drugu HNL, utakmice mogli igrati pred svojim navijačima. Plan je da u međuvremenu budemo domaćini u Vrbovcu koji ima stadion s drugoligaškim uvjetima. Postoje još i nekakve opcije s Koprivnicom, no tamošnjim stadionom se služe tri kluba, odnosno bjelovarskim Gradskim stadionom koji na žalost nema uvjete – pojasnio je predsjednik bjelovarskog trećeligaša koji se osvrnuo na dosadašnje rezultate prve momčadi.

Igračima 50% primanja za ožujak

-U globalu smo zadovoljni ostvarenim. U 16 kola samo upisali 13 pobjeda uz dva neriješena rezultata i jedan poraz. Naravno, uvijek to može bolje, ali s obzirom da smo prvi ne možemo ništa zamjeriti ni igračima ni stručnom stožeru. Tijekom zime smo se nastojali pojačati, no s obzirom da klubovi u tom periodu nisu dužni dati igračima ispisnice bilo je otežano dovesti bilo koga. Na kraju smo se pojačali s Kuprešakom i Ostrmanom, iako bi volio da smo doveli još jednog ili dva igrača. U tom pogledu će nam tijekom ljeta biti znatno lakše, jer igrači koji nemaju ugovor mogu slobodno mijenjati klubove. Ako izborimo Drugu HNL onda ćemo sigurno dovesti četiri ili pet pravih pojačanja koja bi morala dignuti kvalitetu i razinu igre cijele momčadi. Tu ne govorim samo o igračima iz Bjelovara i Bjelovarsko bilogorske županije, nego i iz zagrebačkih klubova. O igračima sa zagrebačkog područja razmišljamo iz razloga jer je u našem bazenu premalo igrača koji bi za nas bili pojačanja, a oni koji bi i bili su nam preskupi – jasno je poručio Beljan napomenuvši da je Mladost igračima za ožujak isplatila 50% dogovorenih primanja, a kolike će biti isplate za travanj i hoće li ih uopće biti klupska uprava će naknadno odlučiti.

-Momčad je do sredine ožujka redovito trenirala i igrala tako da je naknada od 50% sasvim korektna. Nadali smo se da će biti aktivnosti i u travnju, no kakva je trenutno situacija sumnjam da će u tom periodu momčad započeti s treninzima. Vjerujem da ćemo donijeti odluku da igračima i za to vrijeme ipak damo nekakvu naknadu, odnosno da ih baš ne ostavimo bez ičega. Financijski mi trenutno možemo pokrivati sve tekuće troškove, ali naravno da je sada teško doći do sponzorstava. Ipak, vjerujem da će se cijela situacija i u gospodarstvu i u sportu u što kraćem razdoblju vratiti na staro tako da i mi možemo normalno nastaviti sa svim planovima – na kraju je dodao čelni čovjek Mladosti.