Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović jutros je došla u Bjelovar te je na dva dana preselila Ured predsjednice u zgradu Bjelovarsko – bilogorske županije. Uz visoko osiguranje, ispred zgrade županije predsjednicu su dočekali župan Damir Bajs, gradonačelnik Dario Hrebak te ostali saborski zastupnici i visoki dužnosnici.

-Izuzetna nam je čast što se došli u naš grad Bjelovar koji kao i puno gradova u Hrvatskoj ima problema s gospodarstvom i nezaposlenošću. Mi se trudimo privući investitore u naš grad i postoje već pomaci i vjerujem da će vaš dolazak još više potaknuti rast gospodarstva te da ćete saslušati određene problema naših građana – poručio je predsjednici gradonačelnik Hrebak te joj još jednom poželio dobrodošlicu i pozvao ju na bjelovarski Advent u središnji park.

Župan Damir Bajs prepustio je, kako kaže, sa velikim zadovoljstvom svoj ured predsjednici  na dva dana i smatra kako je ovaj dolazak predsjednice velika stvar za našu županiju.

-Nadam se da će se predsjednica osjećati ugodno u našoj županiji i mi ćemo sve napraviti da to tako i bude. Drago mi je da će naša predsjednica razgovarati s mnogim poljoprivrednicima, OPG-ovcima i ostalim građanima. Poljoprivreda je iznimno bitna za našu županiju i drago mi je da ćete imati priliku saslušati naše poljoprivrednike i da zajedno odmah pokušamo riješiti određene probleme – poručio je župan Bajs.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je svima na dobrodošlici.

-Drago mi je da sam došla u Bjelovarsko – bilogorsku županiju. Žao mi je što neću stići obići sve gradove u vašoj županiji, ali nadam se da uskoro budem. Veselim se svim susretima tokom ovih dva dana i nadam se da ćemo neke probleme uspjeti riješiti. Dobro sam upućena za problem brze ceste i mogu reći da mi je ministar Butković rekao da iduće godine kreće natječaj za izgradnju ceste tako da će se konačno taj problem riješiti – rekla je, između ostalog, Kolinda Grabar – Kitarović.

Predsjednica će tokom dana primiti biskupa dr. Vjekoslava Huzjaka, zatim predstavnike nacionalnih manjina, a posjetit će i zgradu Veleučilišta u Bjelovaru. U svom novom uredu primit će i bjelovarske branitelje, a oko 17.30 posjetit će bjelovarski Advent (vec)