BJELOVAR  – Na kaznu zatvora u trajanju od godine dana, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro, osuđen je na Općinskom sudu u Bjelovaru 29-godišnji Milan M. iz Velike Trnovitice, koji je u veljači 2016. godine skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom. Ovaj je mladić proglašen krivim jer je dana 13. veljače 2016. godine, oko 19.45 sati, krećući se Ulicom Matije Gupca, pri brzini od 51 km/h, kojom se kretao u uvjetima noći i slabe osvjetljenosti, propustio obratiti dužnu pozornost na pješake koji se kreću kolnikom, olako smatrajući da neće doći do štetnih posljedica.

No, kako se uz njegov desni rub kolnika nalazio pješak Valent Jandroković (61), zbog nepoduzete dužne pažnje prema pješaku i zakašnjele reakcije intenzivnog kočenja, na desnoj prometnoj traci na oko 80 centimetara od desnog ruba kolnika, desnim dijelom prednje strane vozila udario je u desnu nogu pješaka. Uslijed udara on je odbačen na vjetrobransko staklo automobila pa na most kolnog ulaza te je tom prilikom zadobio niz iznimno teških tjelesnih ozljeda uslijed kojih je na mjestu preminuo.

Kako su se i optuženik i Općinsko državno odvjetništvo odrekli prava na žalbu, tako je ova prvostupanjska presuda automatski postala i pravomoćna. Tijekom postupka optuženik je priznao sve što mu se stavljalo na teret i izrazio je iskreno kajanje, a čim je došlo do naleta na pješaka on mu je odmah i pokušao pružiti pomoć, no bilo je prekasno. Također, kao olakotna okolnost mu je u obzir uzeta i dosadašnja neosuđivanost, kao i činjenica da je oštećenik bio neosvijetljen te se nalazio u alkoholiziranom stanju, dok je 29-godišnjak upravljao relativno malom brzinom od 51 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70 km/h.