BJELOVAR – Kriminalna skupina koja je krajem prošle godine haračila po Bjelovaru i okolici i provaljivala u ugostiteljske objekte, ovih je dana saznala svoju sudbinu.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bjelovaru te su 29-godišnjakinja iz Nove Rače, koja je bila mozak cijele operacije te 27-godišnjak i 20-godišnjak pravomoćno osuđeni. Oni su proglašeni krivima zbog počinjenja ukupno devet kaznenih djela teške krađe, a njihov provalnički niz trajao je od 4. studenog do 2. prosinca prošle godine.

Osim ugostiteljskih objekata u Bjelovaru, provalili su i u kafiće u Gudovcu i Galovcu, a uz novac su krali cigarete i alkoholna pića.
Optužnicom državnog odvjetništva u Bjelovaru podignutom pred Općinskim sudom u Bjelovaru, 29-godišnjakinji i 27-godišnjaku se stavljalo na teret da su od 16. studenog do 2. prosinca 2019., zajedno i dogovorno, u devet navrata dolazili do različitih ugostiteljskih objekata. Ondje bi 29-godišnjakinja ostajala paziti da netko ne naiđe dok je 27-godišnjak uporabom podesnog alata i fizičke snage nasilno ulazio u unutrašnjost objekata odakle je uzimao novac i druge vrijedne predmete koje su potom međusobno podijelili. Optuženoj 29-godišnjakinji stavljalo se na teret da je 4. studenoga 2019., zajedno i dogovorno sa 20-godišnjakom i maloljetnikom, došla do ugostiteljskog objekta gdje je 20-godišnjak po njezinim uputama i uporabom tjelesne snage otvorio prozor te su iz unutrašnjosti objekta 20-godišnjak i maloljetnik otuđili novac kojeg su potom svi međusobno podijelili.

-Općinski sud u Bjelovaru donio je osuđujuću presudu kojom je 29-godišnjakinji izrečena djelomična uvjetna osuda i to deset mjeseci zatvora te deset mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. 27-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca, a 20-godišnjak na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno na dvije godine. Županijski sud u Zagrebu je presudom odbio žalbe optuženika i potvrdio prvostupanjsku presudu – priopćili su iz Općinskog državnog