U požaru koji je u noći s utorka na srijedu zahvatio gradski stan u zgradi mjesnog doma u Velikim Sredicama, Bjelovarčanka Štefica Đurđević i njezina kćerka ostale su bez kompletne imovine. Sve se, priča nam Štefica, odigralo munjevitom brzinom i, iako su na mjesto nesreće bjelovarski vatrogasci stigli brzo nakon poziva u pomoć, spasa stanu i stavrima koje su se nalazile u njemu nije bilo.

-Te sam večeri zaspala na kauču pokred okićenog božićnog drvca na kojem su bile upaljene lampice. U jednom me trenutku probudio prasak i tada sam shvatila da drvce gori. Skočila sam i krenula gasiti požar uz pomoć deke, međutim bezuspješno. Vatra se rasplamsala munjevitom brzinom i počela je zahvaćati namještaj. Tada sam u panici krenula tražiti kćer koja se zbog dima onesvijestila – priča nam još uvijek šokirana Štefica. Dodaje kako su ona i njezina punoljetna kćerka jedva kroz dim pronašle izlaz iz stana, nakon čega su uzbunile susjede koji su pozvali vatrogasce. Požr je brzo ugašen, no iza njega od stana nije ostalo ništa. Istraga je pokazala kako su požar uzrokovale neispravne lampice za bor,

-Kćer i ja smo doslovno završile na ulici. Trenutno smo kod prijateljice koja nam je ustupila sobičak i par deka da se imamo čime pokriti. U stanu u Velikim Sredicama živjela sam posljednjih nekoliko godina, to mi je bio dom. U požaru su mi izgorjele sve stvari, od novca i dokumenata, do odjeće i osobih stvari – kroz suze nam priča Štefica. Kaže kako su je nakon požara obišli zaposlenici Grada Bjelovara koji joj u tom trenutku još nisu znali reći kakva su daljnja postupanja vezana uz stan i njezino eventualno novo zbrinjavanje.

-Nadam se da će se neko rješenje pronaći jer sad zaista nemam ništa. Doslovno sam na ulici i nadam se da će mi netko pomoći – kaže naša sugovornica.