Sjećate li se divnog okusa iznimno popularnog majburgera kojeg su svi obožavali? Nakon gotovo više od dva desetljeća Bjelovarčani će ga opet imati priliku kušati. Naime, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić stupio je u kontakt s Brankom Ognjenovićem, akademikom kulinarstva koji je još na početku svoje vrhunske kulinarske karijere osmislio recepturu za danas legendarni majburger kojeg se generacije Bjelovarčana rado sjećaju.

-Žao mi je bilo da se tako lijepa priča o našem majburgeru ugasila još prije gotovo 25  godina i da se cijelo vrijeme nitko nije htio s time baviti, a svi se sa sjetom sjećamo kako smo uživali u njegovom okusu. Čak se za taj proizvod čulo i u drugim gradovima – priča nam Brajdić i nastavlja kako se javio gospodinu Ognjenović s idejom majburgera, a on se odmah prisjetio svog recepta i složio je identični majburger kakav se i prije konzumirao u velikim količinama.

– Stoga smo odlučili da će se na jednom od 40 štandova koji će biti postavljeni ovoga vikenda povodom obilježavanja Dana Grada, naći u ponudi i bjelovarski majburger po promotivnoj cijeni od 10 kuna. Meso će biti isključivo iz lokalnih mesnica, a u ponudi će se naći i bjelovarski pomfrit kao i craft pivo – pojašnjava Brajdić. Dodaje da bi ovu jedinstvenu ponudu mogli nazvati bjelovarski McDonald’s jer su svi proizvodi iz našeg kraja.

-Nadamo se da će se proizvodnja majburgera nastaviti i nakon 30. rujna, ali to nije sad skroz na nama. No, ovim činom želimo vratiti duh brendiranja u Bjelovar. Dakle, od pametnog grada, bjelovarskog sira pa zašto ne i bjelovarskog majburgera – naglasio je Brajdić.