BJELOVAR – Danas s početkom u 16 sati Nogometni klub Bjelovar će povodom 110 godina postojanja odigrati najveću utakmicu u povijesti bjelovarskog nogometa. Naime, na Gradski stadion u Bjelovar dolazi reprezentacija Hrvatske, viceprvak svijeta s nedavno održanog prvenstva u Rusiji.

Danas se ulaznice mogu kupiti u kućici na korzu i u Caffe bar Story do 12h, a od 12:30h do 15:30h u kućicama na ulazima na stadion!

Ulazi za ulazak posjetitelja na Gradski stadion se otvaraju od 14h!
Ulazi tribina Istok:
Ulaz 1-Ulica Prilaz Andrije Hebranga (pokraj dvorane srednjoškolskog centra); Ulaz 2-Ulica Vlahe Paljetka (kod Doma umirovljenika Bjelovar)
Ulaz tribina Jug:
Ulica Vlahe Paljetka (kod doma umirovljenika)
Ulaz tribina Zapad Vip i tribina Sjever: Ulica Andrije Hebranga (glavni ulaz na Gradski stadion)

Jedan dio parkinga kod glavnog ulaza na Gradski stadion će biti zatvoren. Posjetitelji će imati mogućnost parkirati se na prostor stare vojarne/sajmišta (ulica prilaz Andrije Hebranga, preko puta Vulkanizera Pintar) ili po okolnim ulicama.

Inače, za ovu prigodu Nogometni klub Bjelovar je mobilizirao sve raspoložive snage u nastojanju da organizacijski sve proteče u najboljem redu. Od HNS-a su dobili i određene smjernice tako da im je organizacija tako značajnog događaja bitno olakšana.

– Kapacitet Gradskog stadiona, ali i uvjeti na njemu, nisu u skladu s utakmicom koja naš očekuje. No, napravili smo sve što je u našoj moći da reprezentativcima i gledateljima omogućimo nezaboravno iskustvo. Za tu svrhu postavili smo montažne tribine sa sjedećim mjestima na istoku i jugu, dok će na sjeveru biti stajaća mjesta.

Glavna tribina je predviđena za VIP goste i novinare, a u prodaji se za tu tribinu našao tek manji broj ulaznice. Očekujemo gotovo četiri tisuće gledatelja, a vjerujem da bi ih bilo i puno više da nam kapacitet nije ograničen – najavio je Tominac koji je organizacijske troškove procijenio na gotovo pola milijuna kuna. Međutim, klub će se financijski namiriti od prodaje ulaznica te od sponzora.

Glavni sudac utakmice bit će najpoznatiji hrvatski djelitelj pravde Bruno Marić. Bit će to Daruvarčaninu oproštajna utakmica od aktivne karijere. Četvrti sudac bit će njegov nominalni nasljednik Ivan Župan, dok će funkciju pomoćnika imati Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Goran Loparac iz Sladojevaca. Delegat utakmice bit će Žarko Čanađija. Hrvatska će u Bjelovaru nastupiti u svojim kockastim dresovima s bijelim hlačicama i plavim štucnama. Igrači Bjelovara će u povijesnom susretu na teren istrčati u plavim dresovima i hlačicama te u bijelim štucnama.