Ako je suditi po najnovijim informacijama povratnička epizoda Dalibora Sokača na klupi prve momčadi Rukometnog kluba Bjelovar trajat će točno jednu godinu i tri mjeseca. Nakon završetka protekle sezone u kojoj je Bjelovar ostvario plasman na drugo mjesto u Prvoj HRL Sjever i time nije ispunio primarni cilj povratka u Premijer ligu, Sokač je klupskom vodstvu ponudio ostavku koja još uvijek nije prihvaćena.

– O ostavci sam odmah nakon posljednje utakmice u sezoni obavijestio direktora Miroslava Habijanca. To je bila moja moralna dužnost, jer kao trener snosim dio odgovornosti za neosvajanje naslova prvaka. Klupsko vodstvo se još uvijek službeno nije očitovalo o mojoj ostavci tako da sam do kraja svibnja, koliko mi traje ugovor, još uvijek trener prve momčadi – pojasnio je Sokač koji se posebno zahvalio igračima i navijačima koji su kroz cijelu sezonu dali svoj maksimum u nastojanju da se Bjelovar vrati u najviši rang natjecanja. Posebno je izdvojio dva domaća igrača i to Luku Tandaru i Igora Gašparovića koji su primjerom pokazali kako se bori za klub. Kaže, obojica su nakon poslovnih obveza redovito dolazila na treninge kojima su se maksimalno posvećivali.

Bjelovarski trener je potvrdio da je nakon ostavke razgovarao s predsjednikom Dariom Kudumijom koji je bio dosta neodređen u pogledu budućnosti.

– Početkom prošlog tjedna smo razgovarali u prisustvu direktora Habijanca, no ništa konkretno nismo definirali. Predsjednik mi je u slučaju odlaska s mjesta trenera prve momčadi ponudio ostanak u klubu u funkciji trenera u školi rukometa. To u prijevodu znači da uskoro više neću biti trener prve momčadi. Ugovor ću odraditi do kraja, što znači do 31. svibnja i s tim datumom je moja misija u RK Bjelovaru završena – potvrdio je trener koji je 1. ožujka prošle godine kao spasitelj preuzeo momčad. U završnici te sezone spasio je Bjelovar od ispadanja iz lige. U tom razdoblju upisao je na klupi Bjelovara 12 uzastopnih utakmica bez poraza, a s čak 13 pobjeda i samo jednim neriješenim rezultatom zaključio je proteklu sezonu. Snagu su Kesizupci demonstrirali u domaćem susretu protiv Rudara kada su nove prvake razbili s 11 pogodaka razlike.

– Već sam ranije više puta naglašavao da u prvom dijelu sezone nismo imali momčad za prvo mjesto i to je rezultiralo s čak četiri uzastopna gostujuća poraza. Ti porazi su nas na kraju koštali povratka u Premijer ligu. U zimskoj stanci dolaskom Špilera, Kljajića i Tota smo dobili na kvaliteti i u drugom dijelu sezone smo bili uvjerljivo najbolja momčad lige. Pokazali smo to pobjedama nad izravnim konkurentima u ligi. Mnogi nam spočitavaju da nismo imali igru, no ipak objektivno treba sagledati stvari. Mi smo tijekom sezone promijenili prevelik broj igrača da bi se uspjeli kvalitetno uigrati i pronaći pravu kemiju. Za stvaranje momčadi treba period od minimalno dvije godine, a mi zajedno nemamo ni punih šest mjeseci – pojašnjava Sokač dodavši da klubu u sljedećoj sezoni želi osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu gdje je Bjelovaru i mjesto. Također, naglašava, da se s klupskim vodstvom rastaje u prijateljskom ozračju i da će s tribina biti velika podrška momčadi u lovu na naslov prvaka. (mć)

 

Kudumija: Odluka početkom lipnja

Predsjednik Dario Kudumija nije želio ni potvrditi ni demantirati vijesti o Sokačevom odlasku. Naglasio je tek da će javnost o svemu biti obaviještena početkom lipnja.

– Prvo želim naglasiti da je Dalibor Sokač još uvijek trener prve momčadi. On ima važeći ugovor s klubom do kraja svibnja. Tek nakon isteka tog ugovora klub će odlučiti što i kako dalje. Javnost će o eventualnoj promjeni trenera prve momčadi sve saznati početkom lipnja. Hoće li sljedeće sezone Sokač ili netko drugi voditi momčad u ovom trenutku ja to ne mogu potvrditi. Ono što mogu potvrditi da je da već ozbiljno radimo na slaganju igračke križaljke za sljedeću sezonu – kazao je Kudumija.